Οδηγός επιβίωσης για τις… δημόσιες τουαλέτες!

Είναι μια λειτουργία που όλοι θέλουμε να εκτελούμε στην άνεση του σπιτιού μας, όμως δυστυχώς μερικές φορές η ανάγκη μας σπρώχνει σε κάποιο δημόσιο, κοινόχρηστο χώρο…

Οι δημόσιες τουαλέτες είναι σίγουρα ο φόβος και ο τρόμος του μικροβιοφοβικού.

Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα μπορείτε να κάνετε την επίσκεψή σας λιγότερο αγχωτική και περισσότερο ασφαλή.

– Ποιά είναι η πιο καθαρή τουαλέτα

Κάτι που απεχθάνονται αρκετοί στις δημόσιες τουαλέτες είναι η… πολυκοσμία, καθώς θέλουν την ησυχία τους για να συγκεντρωθούν και να ανακουφιστούν. Για το λόγο αυτό, οι τουαλέτες που βρίσκονται στο βάθος είναι και αυτές που κουβαλούν το μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο. Φερθείτε, λοιπόν, έξυπνα και προτιμήστε την πρώτη τουαλέτα.

– Χρησιμοποιήστε κάλυμμα ή χαρτί τουαλέτας για τη λεκάνη

Ακόμη κι αν τα καλύμματα είναι πολύ λεπτά, στην πραγματικότητα μπορούν να μας προστατεύσουν από βλαβερούς μικροοργανισμούς. Αν δεν νιώθετε ασφαλείς με ένα μόνο κάλυμμα, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε δύο ή τρία. Εάν στην τουαλέτα στην οποία βρίσκεστε δεν υπάρχει κάλυμμα για τη λεκάνη, το χαρτί υγείας αρκεί.

– Πάντα ελέγχετε αν υπάρχει χαρτί

Ακούγεται προφανές, όμως πολλοί το ξεχνούν.

– Αποφύγετε να τραβήξετε το καζανάκι με γυμνά χέρια

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτί για να αποφύγετε την άμεση επαφή. Τα σταγονίδια που εκτινάσσονται προς κάθε κατεύθυνση όποτε κάποιος πατά το καζανάκι καταλήγουν σε κάθε επιφάνεια εντός της τουαλέτας.

– Πλύνετε σωστά τα χέρια σας

Χρησιμοποιήστε άφθονο σαπούνι και πλύνετε τα χέρια σας με κρύο νερό για 20 περίπου δευτερόλεπτα. Σκουπίστε τα χέρια σας με χαρτί και όχι χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα αέρα, για να μην διαχέονται παντού τα σταγονίδια.

– Προσοχή στο πάτωμα της τουαλέτας

Κουβαλά σίγουρα αρκετά μικρόβια και δύσκολα μπορείτε να προστατευτείτε, εκτός κι αν στρώσετε σε όλο το πάτωμα χαρτί υγείας! Προσέξτε ώστε τα μπατζάκια του παντελονιού να μην ακουμπούν στο πάτωμα την ώρα που βρίσκεστε στην τουαλέτα.

– Φύγετε γρήγορα!

Εάν η λεκάνη διαθέτει καπάκι, κλείστε το πριν τραβήξετε το καζανάκι. Εάν όχι, φροντίστε να κρατήσετε τις αποστάσεις σας από τη λεκάνη και φύγετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την τουαλέτα.

– Μην ντραπείτε να κάνετε παράπονα

Εάν η τουαλέτα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον αρμόδιο ή να αφήσετε σημείωμα στο κουτί παραπόνων.

Πηγή: onmed.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *