Γεμάτες οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή της Σητείας

Μπορεί η φετινή τουριστική σαιζόν να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη χώρα μας καθώς και πολλές περιοχές της Κρήτης, αλλά η εικόνα αυτή δεν αντικατοπτρίζεται και στην ευρύτερη περιοχή του…
Δήμου Σητείας, όπως σημειώνουν εκπρόσωποι του τουριστικού τομέα.

Αυτήν τη στιγμή η κίνηση κυμαίνεται περίπου στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα. Ωστόσο εκτιμάται ότι η φετινή τουριστική σαιζόν θα κλείσει με μία μικρή αύξηση, η οποία όμως θα κινηθεί σε μονοψήφιο αριθμό, γύρω στο 5% κατά μέσο όρο.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας Γιάννης Κακουράκης, «στο Δήμο Σητείας η κατάσταση είναι ιδιόμορφη κι αυτό γιατί οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες -all inclusive της περιοχής αυτή την ώρα έχουν μία πληρότητα που φθάνει και το 100%, ενώ αντίθετα στα μικρά ξενοδοχεία το ποσοστό αρχίζει από το 40% και φθάνει στο 70%, κατά μέσο όρο δηλαδή ένα 50%. Τα μεγάλα ξενοδοχεία- all inclusive αυτή τη στιγμή είναι γεμάτα. Τα μικρά όμως έχουν πρόβλημα, είμαστε περίπου στα ίδια με τα περυσινά αντίστοιχα ποσοστά με τις όποιες όμως διαφοροποιήσεις υπάρχουν από περιοχή σε περιοχή του Δήμου. Η εικόνα αυτή για το Δήμο Σητείας είναι αποτέλεσμα της προτίμησης του συντριπτικού ποσοστού των επισκεπτών του εξωτερικού στα ξενοδοχεία all inclusive. Αυτό συμβαίνει γιατί τα ξενοδοχεία αυτά έχουν τρία διαφορετικά «πακέτα» δηλαδή δωμάτιο με πρωινό, δωμάτιο με ημιδιατροφή και το all inclusive, στο οποίο τείνει το 95% των πελατών. Από ‘κει κι έπειτα εμείς απευθυνόμαστε σε ένα μικρό ποσοστό, το οποίο δυστυχώς μειώνεται χρόνο με το χρόνο».

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα καταβάλλονται προσπάθειες από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας για συνεργασία με γραφεία και tour operators που δεν ενδιαφέρονται για all inclusive. Εκεί εστιάζουυν περισσότερο διότι σε αυτό το κομμάτι υστερούν ως περιοχή. «Είμαστε σε καλό δρόμο κι ελπίζω μελλοντικά να έχουμε θετικά αποτελέσματα» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και σήμερα, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο χωρίς ωστόσο να αναμένονται τελικά πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις. Η κίνηση θα αυξηθεί οπωσδήποτε το επόμενο χρονικό διάστημα και περιμένουν ότι η σαιζόν θα κυλήσει στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, κλείνοντας με μία πολύ μικρή αύξηση. Και μιλάμε πάντα κατά μέσο όρο διότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή και από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *