Είναι ο φασισμός, ηλίθιε…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr γι’ αυτούς που δεν ήξεραν…

Τώρα τι δεν καταλαβαίνεις; Ακόμα και τα κυρίαρχα ΜΜΕ είδαν το «φως το αληθινό» και σε ενημερώνουν για τα έργα και τις ημέρες της «Χρυσής Αυγής».
Τώρα, το αίμα του δολοφονημένου, Παύλου Φύσσα, τους ανάγκασε να επιστρέψουν στην ερευνητική δημοσιογραφία…

Και να οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που λειτουργούν οι φασιστικές συμμορίες. Τώρα όλοι ομολογούν πως πρόκειται για ένα ναζιστικό κόμμα, για νοσταλγούς του Αδόλφου Χίτλερ.

Τώρα έρχονται στο φως τα στοιχεία για τις παραστρατιωτικού τύπου οργανώσεις που διατηρεί σε γειτονιές της Αθήνας και τον Πειραιά, για τα «τάγματα εφόδου» που ξυλοκοπούν και δολοφονούν. Τώρα μαθαίνεις περισσότερα για τις σχέσεις της «Χρυσής Αυγής» με την Αστυνομία και τους παρακρατικούς μηχανισμούς.

Τι άλλο θες να μάθεις για να καταλάβεις πως η βία, ο πειθαναγκασμός και ο τρόμος, καθοδηγούν την «πολιτική» τους. Τώρα είναι η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτοί. Πρόβλημα είσαι και εσύ που τους ψηφίζεις, τους ανέχεσαι και τους δικαιολογείς. Είναι ανάγκη, να το ξανασκεφτείς και να αλλάξεις στάση πριν να είναι αργά. Χτες ήταν ο Παύλος Φύσσας.

Αύριο μπορεί να είναι ο φίλος σου, ο συγγενής σου ο συνάδελφός σου. Ο φασισμός δεν κάνει διακρίσεις. Αρχίζει από τους μετανάστες, συνεχίζει με τους ομοφυλόφιλους και επεκτείνεται στους «διαφορετικούς». Όπου διαφορετικός, είναι όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους και κάνει το «λάθος» να το δηλώσει.

Έχε το νου σου. Τους ψηφίζεις και τους υποστηρίζεις για «τιμωρούς», αλλά αυτοί στο τέλος της ημέρας θα τιμωρήσουν εσένα. Σου αρέσει που τα βάζουν «τάχα» με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά δεν παίρνεις χαμπάρι ότι υπηρετούν τα ίδια αφεντικά με τους διεφθαρμένους. Σκέψου, την ώρα που η κυβέρνηση περνούσε στην Βουλή μία νέα φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών, αυτοί οι «μάγκες» τους έκαναν τεμενάδες στο Πέραμα, δηλώνοντας ότι θα τσακίσουν το συνδικάτο…

Πάντα υπάρχει χρόνος. Η «Χρυσή Αυγή» δεν θα εξαφανιστεί με τις ανακοινώσεις εναντίον της, ούτε γιατί κάποια βλαστάρια της θα οδηγηθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων και ίσως στα κελιά της φυλακής. Όχι, δεν είσαι φασίστας επειδή μέσα στην οργή και την απόγνωσή σου, τους υποστήριξες. Τώρα, όμως, δεν δικαιολογείσαι αν ακόμα τους εμπιστεύεσαι. Σε αυτή τη περίπτωση, το πρόβλημα είσαι εσύ…

sport-fm.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *