Ο πολιτισμός της βαρβαρότητας

Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα.

Vangelis K.

Εχθές παρακολουθούσας παλιά Ελληνική ταινία με τον Αυλωνίτη. Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται και σήμερα, με ένα άνεργο που κλέβει ένα κομμάτι μπακαλιάρο. Στο τέλος ο αστυφύλακας, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση της οικογένειας με πεινασμένα τα δύο τους παιδιά, δεν τον συλλαμβάνει αλλά, προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να βρεί μια δουλειά και ο ίδιος πληρώνει στον μπακάλη τις 10 δρχ. βρίσκοντας μια δικαιολογία για τον «κλέφτη» άνεργο πατέρα.
Σε μια άλλη ιστορία, ενός άλλου πολιτισμού, ο Γιάννης Αγιάννης κλέβει μια φρατζόλα ψωμί για να….
χορτάσει την πείνα του, συλλαμβάνεται και καταδικάζετε σε καταναγκαστικά έργα. Ο Ιαβέρης που τον κυνηγά, εκπρόσωπος ενός άκαμπτου Κράτους- Νόμου της Αριστοκρατικής πλουτοκρατίας, αντιλαμβάνεται στο τέλος το έγκλημα του Κράτους πάνω στους ανθρώπους και δίνοντας τέλος στην ζωή του αφήνει ένα περιστέρι ελεύθερο.
Σήμερα, σε έναν άλλον πολιτισμό, τον πολιτισμό της καθυποταγμένης Ελλάδας στην Δύση και τους τοκογλύφους, της καθυποταγμένης σε βάρβαρους και ανήθικους πολιτικούς, καθυποταγμένης σε διαφθαρμένους και δοσίλογους, ο εργάτης, ο άνεργος, ο συνταξιούχος απειλείται να χάσει το σπίτι του, το αυτοκίνητό του, ότι μισθό του επέτρεψαν να αμείβεται επειδή το ληστρικό ιδιωτικό κράτος των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τοκογλύφων, αρνείται να εισπράξει φόρους από τους ιδιοκτήτες του και ασελγεί ασύστολα πάνω στην κοινωνία των εργαζομένων. Εγκληματεί πάνω στην κοινωνία των εργαζομένων.
Σήμερα όμως όλοι αυτοί οι εγκληματούντες κατά των εργαζομένων, των αγροτών, των ελ. Επαγγελματιών, έχουν την σύμπραξη, την συμπαράσταση, την αποδοχή όλων εκείνων που σε κάθε Γενική απεργία κρύβονται, λουφάζουν, τρέχουν μην χάσουν μεροκάματο και αφήνουν όλους τους άλλους ως πονηρούληδες, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Φταίμε και εμείς, όταν με απεργίες αποκτούσαμε δικαιώματα, επιτρέπαμε να τα απολαμβάνουν και οι δοσίλογοι απεργοσπάστες.
Έτσι τους μάθαμε να έχουν το ελεύθερο «δικαίωμα» να καρπώνονται τον κόπο μας, τον αγώνα μας, την απόλυση μας λόγω συνδικαλιστικής δράσης και να φαίνονται μάγκες και άνθρωποι του εργοδότη.
Σήμερα λοιπόν τι κέρδος απέκτησαν όλοι αυτοί οι απεργοσπάστες; Όλοι αυτοί οι εργοδοτικοί;
Ποια προνόμια τους παρέχουν οι εργοδότες τους ή το σύστημα για τις καλές τους υπηρεσίες εναντίον των εργαζομένων και του λαού;

Αύριο είναι μια μεγάλη μέρα.

Αύριο είναι μια μέρα της μεγαλύτερης μάχης εναντίον της Κυβέρνησης, εναντίον των μέτρων ξεκληρίσματος της ζωής μας και είναι μια μέρα που οι δοσίλογοι εργαζόμενοι πρέπει να μείνουν πολύ λίγοι.

Όχι στην Απεργοσπασία.

Όλοι στην Απεργία και μεγάλη, πολύ μεγάλη συμμετοχή. Δυνατή φωνή και απαίτηση παραίτησης της Κυβέρνησης. Παραίτηση από το μνημόνιο και τα μέτρα καταναγκασμού στην πλήρη εξαθλίωση.
Δεν καταγγέλλουμε το Μνημόνιο. ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από αυτό. Και με μαζί με αυτό απαιτούμαι την παραίτηση της Κυβέρνησης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *