Όλα έτοιμα και… περικυκλωμένα για την παρέλαση

Με «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στην εξέδρα των επισήμων και τους πολίτες, χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός, ελικόπτερο να ελέγχει τα πάντα από αέρος και σκάφη του Λιμενικού να κάνουν περιπολίες, ξεκινά στις …
11:00 η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε «φρούριο» υπό τον φόβο να επαναληφθούν τα επεισόδια του 2011, όταν πλήθος κόσμου αποδοκίμασε τους επισήμους με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Κάρολος Παπούλιας και να ακυρωθεί η παρέλαση.

Ακολουθώντας το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόστηκε στην παρέλαση της Αθήνας για την 25η Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι επίσημοι θα είναι μακριά από τον κόσμο και οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση. Στη «νεκρή ζώνη» θα μπορούν να πλησιάσουν μόνο όσοι έχουν ήδη την σχετική άδεια και μετά από έλεγχο ταυτότητας.

Κατά μήκος της διαδρομής έχουν τοποθετηθεί σιδερένια κιγκλιδώματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται περίπου 2.000 αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίοι θα ελέγχουν τα πάντα στην ξηρά, όσο ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη και σκάφη του Λιμενικού θα ελέγχουν στα νερά του Θερμαϊκού.

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρή αστυνομική παρουσία και ειδικές διαπιστεύσεις θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, όπου, όπως έχει γράψει το star.gr, o σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα είναι κλειστός από τις 08:00 και θα ισχύουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *