Συγχαρητήρια ΗΠΑ για Αναστασιάδη

Σε συνεργασία με την Κύπρος και τον εκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη,
προσβλέπει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ. Ο κ. Βέντρελ συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για την εκλογή του στην προεδρία της Κύπρου.

Στην αναφορά του για τα αποτελέσματα των «ελεύθερων και δίκαιων εκλογών», όπως τόνισε ο κ. Βέντρελ, επισήμανε την επιθυμία της κυβέρνησης Ομπάμα για συνεργασία με την Κύπρο «σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, ενισχύοντας τις ευκαιρίες για αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων, καθώς και για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Τέλος, επανέλαβε τη γνωστή θέση της Ουάσιγκτον για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι «οι ΗΠΑ εξακολουθούν να στηρίζουν τις προσπάθειες για να επανενωθεί η Κύπρος σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», εκφράζοντας επίσης την ελπίδα ότι «ο εκλεγμένος πρόεδρος θα δώσει την ευκαιρία για ανανέωση των προσπαθειών για την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης που θα είναι αποδεκτή από τις πλειοψηφίες, τόσο στην ελληνοκυπριακή, όσο και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα».
enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *