ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
    Γνωστός από τις συχνές παρουσίες του σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα, εφημερίδες και περιοδικά ο καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  Δρ Γιώργος Πιπερόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη από Πόντιο πατέρα και Θρακιώτισσα Μικρασιάτισσα μητέρα και ήταν αριστούχος μαθητής στο Β΄ Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

    Σπούδασε με υποτροφίες κοινωνιολογία και ψυχολογία στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης και της Μασσαχουσέττης των ΗΠΑ, του  Σααρμπρούκεν της Γερμανίας και του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Είναι επίσης διπλωματούχος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατρικής της Συμπεριφοράς, Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Δίδαξε σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης και διετέλεσε στέλεχος και Σύμβουλος μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και Κρατικών οργανισμών και προγραμμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Χρημάτισε Γενικός Διευθυντής Προγραμμάτων Πρόληψης, Αποτοξίνωσης, Θεραπείας και Αποκατάστασης  Ναρκομανών στη Νέα Αγγλία, δημιουργός και εκδότης του Παγκόσμιου Ενημερωτικού Δελτίου Θεραπευτικών Κοινοτήτων και τακτικό μέλος του Τμήματος Ψυχολόγων που ασχολούνται με χρήστες ουσιών της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας.
   Εχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία για το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο τοσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Εναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Ψυχολογικής και της Κοινωνιολογικής Εταιρίας, της Αμερικανικής Ακαδημίας Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας και Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

    Εκατοντάδες άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό και ξένο τύπο και έχει κάνει πάνω από 2000  ομιλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού. Εχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες,  βιβλία και συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Η βιογραφία του περιλαμβάνεται στο Ελληνικό, στο Ευρωπαίκό και στο Παγκόσμιο «Who is Who»

     Έχει υπηρετήσει ως καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (τώρα Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου) καθώς και στην Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών (Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων και Σχολή Εκπαίδευσης Εκπροσώπων Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού), καθηγητής στις σχολές επιμόρφωσης Στελεχών της ΕΛ.ΑΣ και καθηγητής στη Σχολή Εκπαίδευσης Διοικητών Ειρηνευτικών Δυνάμεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών .

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *