ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το γνωστό σε όλους θέμα (ανάθεμα) που λέγεται Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, η καλύτερα, Κέντρα «ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ» Αναπήρων έτσι όπως βάσει «οδηγιών» λειτουργούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας…

Οι καταγγελίες αναπήρων, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ και δεν έχουν σταματημό.

Το υποτιθέμενο «Σύστημα Υγείας» της χώρας μας είναι κατά γενική ομολογία διαλυμένο, οπότε, τι έμεινε άλλο;

Μα φυσικά, να «ξεφορτωθούμε» τους αναπήρους, αν είναι δυνατόν ΟΛΟΥΣ τους αρρώστους για να μη τους πληρώνουμε, να μη τους περιθάλπουμε.

Αν νομίζετε φίλοι μου πως αυτά τα κατεβάζω από το κεφάλι μου, σας πληροφορώ πως είναι πληροφορίες – καταγγελίες ασθενών, ακόμα ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ, που τις γνώριζαν αλλά και γνωρίζουν οι πάντες στο Υπουργείο, και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ προς κάποια διαφορετική κατεύθυνση.

Δεν κατηγορώ (για την ώρα) την σημερινή κυβέρνηση, γιατί τώρα ανέλαβε, κατηγορώ ΟΛΕΣ τις προηγούμενες κυβερνήσεις πρώτα απ’ όλα για ΡΑΤΣΙΣΜΟ στην χειρότερη μορφή του.

Πριν λίγες μέρες, πήρα ένα mail, μια επιστολή, μια ακόμα καταγγελία ασθενούς που έχει να κάνει με τα ΚΕΠΑ, και σας την μεταφέρω όπως ακριβώς έχει, ακόμα και χωρίς ορθογραφική διόρθωση.

«Θεσσαλονίκη 05/02/2015
Κυριε Βασιλη παρακολουθω ολλα τα αρθρα σας οταν ειμαι καλα θα ειθελα πολυ να διαβασετε και τον δικομου γολγοθα που περασα και περναω. Καποιοι Δ/ντες εχωντας ακομη την εξουσια στα χερια τους προσπαθουν να πεξουν με τον ανθρωπινο πονο εξηπηρετοντας συμφεροντα και οδηγιες που εχουν παρει απο καποιοιυς ασυνειδητους αδιαφοροντας τις συνεπιες και τον πονο που προκαλουν στον ανθρωπο.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΦΗΓΗ ΔΥΕΥΘΗΝΤΗ ΠΑΡΟΧΩ ΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αφου περασα ΑΥΕ με μεγαλη αναμονη και πειρα ποσοστο αναπηριας 67% ο Δ/ντης παρωχων ΙΚΑ εκανε προσφηγη στην ΒΥΕ,για να μειωθει το ποσοστο αναπηριας μου ωστε να πιασει το μνημονιακο στοχο που οι αναπηριες να ειναι στο 10% του συνολου των συνταξεων.Αφου περασα ΒΥΕ με μεγαλη αναμονη μηνων οχι μονο η ΒΥΕ δεν δεχτηκε την νεα γνωματευση επειδηνοσης Ψυχιατρου αρκεστηκε στην παλαια.Απαραδεκτα η ιδια ΒΥΕ με παρεπεμψε και σε νεα ΒΥΕ για Ορθοπαιδικα και Διαβητολογο.Χωρις να προσδιορισουν ημερομηνια,που θα επρεπε να τελειωση το μαρτηριο μου με μια επιτροπη οπως γινετε συνηθως.
Ομως στις 21/06/2013 συμφωνα με διμοσιευμα της εφημεριδας ΑΥΓΗ υπαρχει καταγγελια των 49 Βουλευτων το ΣΥΡΙΖΑ οτι δοθεικαν οδηγιες να μειωνονται τα ποσοστα αναπηριας,αναμεσα στους 49 το πρωτο ονομα ειναι ο νυν Υπουργος Υγειας. Προφανως οι Δ/ντες και τα ΚΕΠΑ λειτουργουν με παλαιες εντολες.
Ακομη συμφωνα με καταγγελιες του Συνηγορου του Πολιτη οι Δ/ντες Παροχων υποβαλλουν οι ιδιοι ενστασεις σε περιπτωσεις που τα ποσοστα αναπηριας ειναι κοντα στο 67% η 67%.
Καταγγελω την απαραδεκτη προσφηγη του Δ/ντη παροχων ΙΚΑ και τα ΚΕΠΑ που με την ΒΥΕ με παρεπεμψαν και σε αλλες ΒΥΕ για να με ταλεπορησουν.Ενας απο τους 49 δεν βρεθηκε να το καταγγηλη τωρα.
( Τευχος εφημεριδας ΑΥΓΗ 21/06/2013 ) www.avgi.gr/article/499827/
Με εκτιμηση»

Αυτή είναι φίλοι μου η επιστολή, και όπως βλέπετε το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.

Τι σκοπεύει αλήθεια να κάνει ο νυν υπουργός για όλα αυτά τα ΑΙΣΧΗ;

Θα πάρει μέτρα, η θα αφήσει να συνεχιστεί αυτή η μεταχείριση των ασθενών;

Την καταγγελία, την υπογράφει σχεδόν ΟΛΗ η κυβέρνηση ΤΟΤΕ.

Θα κάνει κάτι ΑΜΕΣΑ;

Χρόνος δεν υπάρχει για τους ασθενείς γιατί οι επιτροπές λειτουργούν, οπότε τα όποια μέτρα, οι όποιες αποφάσεις, θα πρέπει να παρθούν…. ΧΘΕΣ, όπως και ΧΘΕΣ θα πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί η ΥΓΕΙΑ στη χώρα..

Δεν θα περιμένουμε πολύ, και ΔΕΝ θα δώσουμε ούτε άλλοθι, ούτε και ευκαιρίες «ξεγλιστρήματος» πλέον σε ΚΑΝΕΝΑ.

Βασίλης Τσούγκαρης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *