Νοοτροπία Χρυσής Αυγής και ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αν δεν είναι ατυχής δήλωση και είναι η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος. Ο λόγος για τα όσα δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Όπως είπε, αναφερόμενος στο…
σενάριο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αν γίνει κάτι τέτοιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει τις εκλογές σε διπλό δημοψήφισμα και κατά της Χρυσής Αυγής και κατά του Μνημονίου.

Το αντιλαμβάνεστε; Το κόμμα που θέλει να εντάσσεται στο συνταγματικό τόξο θα χρησιμοποιήσει μια συνταγματική εκτροπή για να δείξει τα αντιμνημονιακά του αισθήματα και φυσικά να προσπαθήσει να ρίξει την κυβέρνηση δια της κάλπης.

Θα πάμε δηλαδή σε 15 περιφέρειες της χώρας να ψηφίσουμε τους νέους βουλευτές και σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξουμε κι ένα ψηφοδέλτιο που θα λέει ναι ή όχι στο Μνημόνιο. Η γελοιότητα στο ανώτερο σημείο δηλαδή. Κι έτσι ο κ. Τσίπρας θα διεκδικήσει μετά εθνικές εκλογές για να ρίξει τον Σαμαρά.

Διότι φανταστείτε να γίνει δημοψήφισμα με το δίλημμα μνημόνιο ή όχι. Ποιο θα είναι άραγε το όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ; Ότι θα προσλάβει όλους τους άνεργους, ότι θα κόψει μονομερώς το χρέος και όλα τα άλλα αστεία που υπόσχεται κατά καιρούς; Μα είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα ψηφίσει υπέρ της κατάργησης του Μνημονίου. Τι να λέμε τώρα.

Αν το δίλημμα ήταν χρεοκοπία ή συνέχιση της ακολουθούμενης πολιτικής και να υπάρξει φως στο τούνελ τότε να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Και στο κάτω – κάτω, 1,5 χρόνο τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πολέμιος του μνημονίου; Είδατε να είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις; Και θέλει τώρα να κάνει δημοψήφισμα;

Και στο κάτω – κάτω πώς τολμούν να βάζουν στην ίδια ζυγαριά την οικονομική κρίση και τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής; Έλεος πια.

Το άλλο αστείο της υπόθεσης ήταν όταν ο κ.Παπαδημούλης έστειλε μήνυμα και στο Μέγαρο Μαξίμου λέγοντας να μην τολμήσουν κάποιοι να εκμεταλλευτούν το γεγονός για να αρθρώσουν το σύνθημα Σαμαράς ή τάνκς γιατί θα είναι απλά φαιδροί.

Στις κατηγορίες Παπαδημούλη απάντησε ο Μάκης Βορίδης ο οποίος χαρακτήρισε σενάριο επιστημονικής φαντασίας το σύνθημα Σαμαράς ή τάνκς και επιτέθηκε στον κ. Παπαδημούλη για τη φράση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει τις εκλογές σε δημοψήφισμα. «Η Χρυσή αυγή με τις παραιτήσεις των βουλευτών επιλέγει μια συνταγματική εκτροπή και θεωρώ αδιανόητο να λέει κάποιος ότι θα χρησιμοποιήσει μια συνταγματική εκτροπή για πολιτικούς λόγους».

Όμως ο κ. Βορίδης επετέθη και κατά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι τίθεται πλέον ενώπιον των ευθυνών της για τις εγκληματικές πράξεις με τις οποίες συνδέεται η δράση της. Ως προ το θέμα της παραίτησης των βουλευτών Ο κ. Βορίδης ανάφερε. «Μακάρι να το κάνουν, θα χάσουν και θα μας αδειάσουν και τη γωνία».

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *