Ο Αρβανιτόπουλος για το “10”

Κατά της προοπτικής επιστράτευσης των καθηγητών της ΟΛΜΕ, ενόψει της έναρξης της νέας…

σχολικής περιόδου τάσσεται ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στον “Τύπο της Κυριακής”.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σημειώνει με νόημα ότι η επιστράτευση ήταν αναγκαία μονάχα μια φορά, όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών, δηλαδή “απειλήθηκε το δημόσιο συμφέρον”, και δεν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να καταφύγει εκ νέου στη συγκεκριμένη στρατηγική.Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, δεν τίθεται θέμα επαναφοράς της βάσης του “10″, για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

“Δεν θέλουμε να παρκάρουμε τα παιδιά μας σε ένα Λύκειο, να περνούν τις τάξεις με μέσο όρο 9, να περνούν στο Πανεπιστήμιο με μέσο όρο 8 και στο τέλος να έχουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα και να παραμένουν άνεργοι χωρίς γνώσεις και δεξιότητες”, δηλώνει.Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στάθηκε ακόμη σε μια παγιωμένη πτυχή της εκπαιδευτικής νοοτροπίας στην Ελλάδα. “Υπάρχει μια γενικευμένη αντίληψη που έχει οδηγήσει τον πολίτη να σέβεται περισσότερο τα 200 ευρώ που καταβάλλει άμεσα στο φροντιστήριο, από τα πολλαπλάσια που καταβάλλει μέσω του φόρου του για να υπάρξει δημόσια δωρεάν παιδεία. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Και πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία και μέσα από αλλαγές στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, δηλαδή αναβαθμίζοντας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Αυτό κάνουμε με τα μέτρα που παίρνουμε και θα πάρουμε”, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *