Τελευταία Νέα

Έρευνα του ΣΔΟΕ για το γ.γ. της ΝΔ Α.Παπαμιμίκο λόγω εμπλοκής του σε “αμαρτωλή” ΜΚΟ

Στο μικροσκόπιο έρευνας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος για τη δραστηριότητα της ΜΚΟ “Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”, της φέρεται να ήταν μέλος.
Η έρευνα αφορά στα αδικήματα της υπαξαίρεσης δημοσίου χρήματος, κατ’ εξακολούθηση απάτη σε βάρος του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ εμφανίζεται να έλαβε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για προγράμματα τα οποία ποτέ δεν υλοποίησε.

Πέραν του κ. Παπαμιμίκου, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ποντικιού” η έρευνα του ΣΔΟΕ επικεντρώνεται και σε άλλα δύο πρόσωπο, τον πρώην πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Η. Κουσκουβέλη και το μέλος ΔΕΠ του ιδίου Πανεπιστημίου, Ν. Βασιλειάδη. Η έρευνα διεξάγεται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας που διενεργείται για τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη» με δράσεις από το 2001 ως το 2010. Τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκτελούσε χρέη επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ. Σήμερα κατέχει τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Δεν είναι γνωστό αν και σήμερα έχει κάποια σχέση με την εν λόγω ΜΚΟ. Όπως και να έχει πάντως, αν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές τότε πρόκειται για μείζον θέμα για την κυβέρνηση, τη ΝΔ και προσωπικά τον Α. Σαμαρά που επέλεξε τον Α. Παπαμιμίκο για γραμματέα του κόμματος.

Η έρευνα αφορά τα εξής αδικήματα: υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, κατ εξακολούθηση απάτη σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες και έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Τα παραπάνω αδικήματα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Με 2 έγγραφά του το ΣΔΟΕ ζήτησε καταρχήν την εξακρίβωση της ΜΚΟ ”Δίκτυο για τη δημοκρατία στη νοτιονανατολική ευρώπη” και των στοιχείων των εμπλεκομένων (Φεβρουάριος 2014) και κατόπιν από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα 7 αναπτυξιακά προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ την περίοδο 2001-2010.

Το ύψος του ποσού είναι 2.492.728,17 ευρώ και σύμφωνα με πληρηφορίες του ΥΠΕΞ, τα προγράμματα αυτά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Δείτε το έγγραφο του ΣΔΟΕ:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *