Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο αύριο στην Κύπρο

Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο αύριο στην ΚύπροΣε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα γίνει αύριο το βράδυ υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστόφια, θα ολοκληρωθεί η …..
συζήτηση για το πρόγραμμα που θα καταθέσει η κυπριακή κυβέρνηση στην τρόικα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ βασική διαφορά μεταξύ Λευκωσίας και τρόικας παραμένει η διάρκεια του προγράμματος προσαρμογής. Η τρόικα θέλει ολοκλήρωση του προγράμματος ως το τέλος του 2015, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση ζητά επέκτασή του έως το τέλος του 2016.

Εξάλλου, η τρόικα αξιώνει εξοικονομήσεις 975 εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι σχεδιασμοί της Λευκωσίας πλησιάζουν τον συγκεκριμένο στόχο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι κομβικό σημείο για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι ο διαχωρισμός των εργασιών των κυπριακών τραπεζών στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η επεκτατική, όπως τη χαρακτήρισε, τακτική που ακολούθησαν οι κυπριακές τράπεζες στην Κύπρο και το εξωτερικό, είχαν αρνητικές εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *