Π.Σ. ΑΜ&Θράκης: «Όχι» στον «φράχτη» Παπουτσή

Αρνητικό απέναντι στην κατασκευή «φράχτη» στον Έβρο που έχει προτείνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, εμφανίζεται το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Κατά τη συζήτηση η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμβούλων θεώρησαν τόσο τη συγκεκριμένη πρόταση όσο και αυτή του πλωτού κέντρου φιλοξενίας στην Αλεξανδρούπολη αναποτελεσματικές και ίσως αντιβαίνουσες με το σεβασμό των…
 δικαιωμάτων των προσφύγων.

«Θεωρώ ότι το μεταναστατευτικό ζήτημα που συζητήσαμε σήμερα, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έχουν προσδώσει στη χώρα μας ιδιαίτερη επικαιρότητα. Το μήνυμα που δώσαμε σαν Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ότι δεν μπορεί κανένας να αποφασίζει για εμάς, χωρίς τη δική μας φωνή και παρουσία. Ήταν μια εξαιρετική έκφραση δημοκρατικού προβληματισμού. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, καθώς ακούστηκαν όλες οι φωνές. Το διαβουλευόμενο όργανο, το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα παίρνει αποφάσεις και θα έχει καταλυτικό ρόλο στα μεγάλα θέματα, είτε αφορούν κοινωνικά προβλήματα, είτε μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους», είπε μετά τη συνεδρίαση ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Παυλίδη, αποχώρησε από τη συζήτηση για το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς όπως τόνισε, η συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να διεξαχθεί στην περιοχή Νέας Βύσσας Έβρου (όπου θα τοποθετηθεί ο “φράχτης”), όπως είχε προαποφασισθεί στο προηγούμενο συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς, ο λέκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χρήστος Δετσαρίδης και η εκπρόσωπος της ΜΚΟ “Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες” Ελένη Βεληβασάκη.

Να σημειωθεί ότι στην επόμενη έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για το «Καλάθι τοπικών προϊόντων», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στις 2 το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, θα είναι παρών και ο πρωθυπουργός.

http://www.aftodioikisi.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  Αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις διαπράττουν εγκληματικές πράξεις που εμπίπτουν σε σειρά άρθρων του ποινικού κώδικα και ιδιαίτερα αυτό της εσχάτης προδοσίας. Ξενοκίνητοι, δολοφόνοι του ελληνικού έθνους παίρνουν εντολές από ξένα κέντρα προκειμένου να αφανίσουν την Ελλάδα. Δήθεν ανθρωπιστές παλιάνθρωποι του κερατά προσπαθούν με κάθε τρόπο θεμιτό και αθέμιτο να φέρουν σε πέρας τις εντολές των χρηματοδοτών τους.

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ti lene re oi an8ropoi???einai sta kala tous?arnitikoi DIOTI ANTIVENI STA DIKEOMATA TON PROSFIGON??????????? EXOUME TRELA8I TELIOS????????????? ..RE SIS…KALA MAS KANOUN…EFOSON PERNOUN TETIES APOFASIS GIA TOUS SIGKEKRIMENOUS LOGOUS…MAS AXSIZOUN KAI XIROTERA……PAI TELIOSAME EOS EDO ITAN..

  Reply
 3. kik

  Μυστικές προετοιμασίες για την επέμβαση της ειδικής ευρωπαϊκής δύναμης EUROGENDFOR στην Ελλάδα .
  Η οικονομική κρίση η οποία θα συνοδεύεται από κοινωνικές αναταραχές δίνει στις Βρυξέλλες την ευκαιρία την 23η Φεβρ. 2011 να τεστάρει την ικανότητα επέμβασης της μυστικής ομάδας η οποία έχει δημιουργηθεί για την πάταξη ξεσηκωμάτων και αναταραχών στην Ευρώπη.
  23 / 2
  ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *