ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Στο σκαμνί του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα καθίσει το τουρκικό καθεστώς που κατέχει την Πόλη και τις άλλες σκλαβωμένες Πατρίδες η “Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας” και ο Πρόεδρος της συνέλληνας Κρις Σπύρου.

Είναι γνωστό ότι η Μογγολοτουρκία έκτός του ότι βρίσκεται εξ ολοκλήρου ως κράτος επί Ελληνικών, Αρμενικών και….
Κουρδικών εδαφών και καταπιέζει βάναυσα της Εθνότητες αυτές στην Μικράσια, τον Πόντο και την Θράκη, ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΕΧΘΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟ ΤΡΟΠΟ.

Εκκλησίες στην κατεχόμενη Κύπρο μας έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία με πισίνα (!!!), στάβλοι, αποθήκες κλπ, ενώ την ίδια τύχη έχουν πλήθος εκκλησιών και σε άλλες περιοχές που κατέχει το τουρκικό κράτος.

Είναι πικρό και προκαλεί πόνο, θλίψη και οργή το γεγονός ότι η Αγία Σοφία, ο Καθεδρικός Ναός της Ελληνορθοδοξίας, ο Ναός-“Σύμβολο” της Πίστεως μας, όπου επί σχεδόν χίλια έτη υμνούσαν Πατριάρχες του διαμετρήματος του Φωτίου τον Κύριο και έχουν στεφθεί πλήθος διασήμων Βυζαντινών Αυτοκρατόρων-Κοσμοκρατόρων μετατρέπεται κατά καιρούς σε ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΟΙ ΤΡΙΣΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ.

Είναι πλέον καιρός η Αγία Σοφία να αποδοθεί και πάλι στους Ορθόδοξους Χριστιανούς όπου δικαιωματικά ανήκει και προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι διάφορες “ανθρωπιστικές ΜΚΟ, φορείς, “προσωπικότητες” κλπ κλπ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΖΑΜΙΟΥ ΕΙΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΞΙΖΟΥΝ πολλά συγχαρητήρια στον συνέλληνα Κρίς Σπύρου και την “Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας” για τον αγώνα τους που είναι και αγώνας όλων των Ελλήνων το Γένος και την Ψυχή και είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας αυτός θα ευοδωθεί με τον έναν η τον άλλο τρόπο, εννοώντας την ενδεχόμενη προέλαση -που νομοτελειακά θα συμβεί- των Ελληνικών Τ/Θ Δυνάμεων στην Θράκη που θα φέρει συν τις άλλοις και την απελευθέρωση της σκλαβωμένης εκκλησιάς μας.

Γεώργιος Παπασημάκης
Πρόεδρος ΜΚΟ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ

http://ereunitiko.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *