Τελευταία Νέα

Η μεγάλη διάψευση.Μαρξισμός – Οικονομικές Κρίσεις και Επαναστάσεις

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου


Τα δύο τελευταία χρόνια, η ανθρωπότητα ζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της.

Η κρίση αυτή οδήγησε –και θα οδηγήσει- σε μία σειρά εξεγέρσεων και επαναστάσεων σε διάφορες χώρες με δήθεν σοσιαλιστικά καθεστώτα.
Σύμφωνα με τη…..
μαρξική θεωρία θα έπρεπε οι κρίσεις αυτές με τις συνακόλουθες εξεγέρσεις και επαναστάτες να οδηγήσουν στην αντικατάσταση των ανατρεπομένων καθεστώτων από κοινωνικά καθεστώτα μαρξικού τύπου.
Όμως οι εξελίξεις ακολούθησαν -και θ’ ακολουθήσουν- αντίθετη πορεία.
Τα ανατρεπόμενα καθεστώτα, αντικαταστάθηκαν από αγνώστου τύπου κυβερνήσεις με την συμπαράσταση των καθεστώτων του Ευρωπαϊκού και αμερικανικού καπιταλισμού.
Τρανή απόδειξη η Λιβύη στην οποία αντί να ηχήσουν τα πολυβόλα των χαρακωμάτων ακούγονται οι πύραυλοι και οι βόμβες του ΝΑΤΟ και των λοιπών συμμαχικών δυνάμεων.
Όσο για την Ελλάδα και τον “κυρίαρχο” σαπισμένο, πεινασμένο και γονατισμένο λαό, αυτός εκλιπαρεί επιδόματα και φαγητό στα δημόσια καζάνια!
Ούτε σκέψη όχι για εξέγερση αλλά και από την καταδίκη, με την ψήφο, του αθλίου συμμοριακού συστήματος! Τόση κατάπτωση!
Αυτά τα γεγονότα διαψεύδουν πανηγυρικά την επί του προκειμένου μαρξική θεωρία για το ξέσπασμα της Επανάστασης σε περιόδους οικονομικών κρίσεων. Την “τραγική” αυτή διάψευση αναδεικνύω στο πρόσφατο έργο μου: “Η Κομμουνιστική ουτοπία” (εκδ. “Κάδμος”, Θεσσαλονίκη, 2010, σελ. 247 επ.).
Ως προς την επανάσταση, στο έργο αυτό υπάρχει και το εξής κεφάλαιο: “Η σοβιετική επανάσταση πέθανε, αλλά η επανάσταση του ανθρώπου όχι”, στο οποίο καταλήγοντας έγραφα: “…Και ο καπιταλισμός θα υποστεί μεταμορφώσεις και αλλοιώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ανθρωπότητα θα κάνει το επόμενο βήμα: Προς την Επανάσταση για την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής ουτοπίας! Αν γίνει κάποτε θα έχει άλλους προσανατολισμούς” (βλ. όπ. π. σελ. 517).
Συνεπώς: Η ανθρωπότητα θα σπαράσσεται μέσα στην ανέχεια και τα αδιέξοδα και όταν θα γίνονται εξεγέρσεις θα έρχεται το ΝΑΤΟ για να τοποθετεί τις κυβερνήσεις! Μαύρο, κατάμαυρο το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας.

http://ethnikonthematon.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

 1. Ανώνυμος

  Για όποιν απορεί για το ποιός ξεσηκώνει τούς λαούς εναντίον των καθεστότων, ασ ριξει μιά ματιά στό CLINTON FOUNDATION, τούς καλυμένους έντεχα σκοπούς του και…… τούς χρηματοδότες!!! Εκατομμύρια από πάρα πολλές πολυεθνικές κάθε χρόνο μπαίνουν στα ταμεία του ιδρύματος!!!!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Ανέκαθεν ο λαός πληρώνει την νύφη!!! Αν γυρίσουμε πίσω στην Ιστορία π.χ. το 1204 το ξεπούλημα της Πόλης, έγεινε από τους τότε αυτοκράτορες στούς Φράγκους!! Αργότερα στούς Τούρκους ξεπούλησαν την Τραπεζουντα και τούς Έλληνες κατοίκους οι Κομνηνοί για μιά ψωροσύνταξη στην Ανδριανούπολη από!! Το ίδιο ακριβώς κάνανε και οι Παλαιολόγοι στόν Μωρέα!! Ασχέτως αν μετά 4 χρόνια σφαγιασθήκανε όλοι από τον Τούρκο!! Η Ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται, αλλά οι σημερινοί προδότες δεν γνωρίζουν ιστορία!! Η Αντίσταση τότε ήλθε από τις άρχουσες Ελληνικές Τάξεις, οι οποίες όμως σήμερα είναι καλοβολεμένες πρός το παρόν και ποιούν την νήσσαν!!!!

  Reply
 3. Ανώνυμος

  είναι σημεία των καιρών
  έρχεται ο αντίχριστος
  αμήν και πότε
  είμαστε όλοι για ψόφο όσο προλαβαίνουμε
  τα κάναμε θάλασσα

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Φαίνεται αρκετά περίεργο και ύποπτο το ξεσήκωμα σε τόσες χώρες την ίδια περίοδο . Υπάρχει πιστεύω έξωθεν αφανής κατ΄αρχήν καθοδήγηση και μετά εμφανής εμπλοκή δια φόρων κέντρων εξουσίας από Αμερική και Ευρώπη.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *