Υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας ο Κασιδιάρης – Χορηγός ψήφων οι μνημονιακές κυβερνήσεις – Έντρομος ο Μιχελάκης ακροβατεί με το “λάκκο” – μπούμερανγκ του νέου εκλογικού νόμου (Βίντεο)

Νάσος


Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι αλλαγές αφορούν στις αμέσως επόμενες εκλογές του Μαΐου και όπως αναφέρουν, δεν θα υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς…

Η δήθεν αυτή απόκομματικοποίηση των δημοτικών εκλογών του νέου εκλογομάγειρα Μιχελάκη ακροβατεί με το “λάκκο” – παγίδα που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ που μάλλον θα πέσει μέσα αυτός και η παλαιοκομματική συντεχνία του.


Το σκεπτικό του, αν ήταν σε άλλες εποχές πολιτικής δυναμικής για τον δικομματισμό, θα είχε κάποια αληθοφανή πρακτική σημασία για την απεξάρτηση των πολιτικών κομμάτων από τις αυτοδιοικητικές αρμοδιότητες των δήμων και των περιφερειών της χώρας.


Με τις τωρινές όμως δημοσκοπήσεις και τηνπεριρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα δείχνει πανικό και μάλιστα προχειρότητα. Μια απόφαση που θα έχει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Σαν σχέδιο νόμου πράγματι φέρνει ριζικές αλλαγές στο σύστημα των εκλογών και όπως φαίνεται το μόνο που θα μείνει ίδιο είναι η κάλπη και όχι οι παλιές νοοτροπίες και πανηγυρισμοί το βράδυ το εκλογών. Πράγματι οι τοπικές κοινωνίες μπορεί να επιλέξουν έναν άξιο δήμαρχο και ίσως τους καλύτερους συμβούλους από τις ξεχωριστές λίστες και όχι από μία που θα είχε καταρτιστεί με τις γνωστές ισορροπίες και συσχετισμούς.

Βέβαια έχει και κάποια δομικά προβλήματα όσο αφορά το πρόγραμμα του δημάρχου με τους υπόλοιπους εκλεγμένους στο δημοτικό συμβούλιο και οπωσδήποτε το πρόγραμμα που θα πρέπει να συμφωνήσουν και να υλοποιήσουν (αν και αυτό ποτέ δεν είχε την τύχη μετεκλογικά να εφαρμοστεί)

Σύμφωνα με την «Καθημερινή»: οι αλλαγές αφορούν στις αμέσως επόμενες εκλογές του Μαϊου και όπως αναφέρουν, δεν θα υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς.

Το ένα θα περιλαμβάνει όλους τους υποψήφιους δημάρχους και το άλλο όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Και στις δύο περιπτώσεις τα ονόματα θα αναφέρονται με αλφαβητική σειρά.

Με 42% δήμαρχος από τον πρώτο γύρο. Για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει να συγκεντρώσει το 42% των ψήφων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προκρίνονται στον δεύτερο γύρω οι πρώτοι υποψήφιοι.Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από τον πρώτο γύρο με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Οι αλλαγές αυτές συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση Σαμαρά – Μιχελάκη με κύριο στόχο, όπως διαμηνύει το Μαξίμου, να απεγκλωβιστούν οι δημοτικές εκλογές από τον εναγκαλισμό των κομμάτων.

Χθες στο δελτίο ειδήσεων του EXTRA3 υπήρξε η “γνωστή παρουσία” Κασιδιάρη, η οποία επιβεβαιώνει με εύλογα επιχειρήματα το πανικό Μιχελάκη και την αμηχανία της κυβερνητικής συμμορίας, που μάλλον άγεται και φέρεται από τις κρυφές δημοσκοπήσεις, οι οποίες είναι καταστροφικές και μη αναστρέψιμες για τα μνημονιακά κόμματα και τα δοσιλογικά πρόσωπα ή “πρόθυμους ηλίθιους” των σπεκουλαδόρων εντολέων τους…

Δείτε το παρακάτω video και θα καταλάβετε πολλά περισσότερα από αυτά που προσπαθώ να αναδείξω:

stoxasmos-politikh.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *