Τι κάνει τους άνδρες… άπιστους

Σύμφωνα με δύο μελέτες ο λόγος είναι ότι οι άντρες υποκύπτουν περισσότερο στους ερωτικούς πειρασμούς…

Οι σeξουαλικές ορμές φαίνεται να ευθύνονται για τα υψηλά ποσοστά απιστίας των ανδρών, σε σχέση με τις γυναίκες, σύμφωνα με δύο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου A&M στο Τέξας και το Τμήμα Ανθρώπινης Ανάπτυξης & Οικογενειακών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Στην πρώτη μελέτη, ζητήθηκε από 218 εθελοντές, εκ των οποίων οι 70 ήταν άνδρες, με μέση ηλικία 32 έτη, να αναφέρουν τι αισθάνονται όταν συναντούν έναν ελκυστικό, αλλά «απαγορευμένο» δυνητικό ερωτικό σύντροφο.

Στην δεύτερη μελέτη, ζητήθηκε από 600 τελειόφοιτους φοιτητές, εκ των οποίων οι 326 ήταν άνδρες, να παίξουν ένα παιχνίδι στο οποίο έπρεπε να αποδεχτούν ή να απορρίψουν ερωτικούς συντρόφους.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, κοινό στοιχείο και των δύο μελετών ήταν ότι οι άντρες υπέκυπταν περισσότερο στους ερωτικούς πειρασμούς.

Οι ερευνητές εξηγούν πως, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν τον ίδιο ψυχολογικό μηχανισμό, προκειμένου να αντιστέκονται στους πειρασμούς, αυτός «εξουδετερώνεται» εξαιτίας των ισχυρών σeξουαλικών ορμών.
http://www.onmed.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *