Η Δημοκρατία της Τουρκίας: Προς απέλαση τρεις δημοσιογράφοι επειδή κάλυπταν τις διαδηλώσεις Κούρδων

Τρεις γερμανοί δημοσιογράφοι , οι οποίοι είχαν συλληφθεί το Σάββατο στο περιθώριο κουρδικής διαδήλωσης στο Ντιγιάρμπακιρ, απελευθερώθηκαν σήμερα, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα.

Οι τρεις φωτορεπόρτερ, οι Βγιόρν Κίτσμαν, Ρούμπεν Μάρτιν Νόιγκεμπαουερ και Κρίστιαν Γκροντότσκι, θα παρουσιασθούν σήμερα ενώπιον εισαγγελέα στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Επειτα από κράτηση άνω των τριάντων ωρών, απελευθερωθήκαμε τη νύκτα. Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την ενδεχόμενη απέλασή μας εντός της ημέρας», έγραψε ο Κρίστιαν Γκροντότσκι στον λογαριασμό του στοTwitter.

Οι τρεις γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το Σάββατο έπειτα από διαδήλωση δεκάδων κούρδων στους δρόμους του Ντιγιάρμπακιρ και ετέθησαν υπό κράτηση στην έδρα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας για να ανακριθούν.

Η κουρδική οργάνωση Civaka Azad με έδρα τη Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι η τουρκική αστυνομία κατηγορεί τους τρεις φωτορεπόρτερ ως «κατασκόπους και προβοκάτορες».

Οι τρεις δημοσιογράφοι εργάζονται για πολλά γερμανικά μέσα, όπως το πρακτορείο Action Press, τις εφημερίδες Berliner Morgenpost και TAZ, καθώς και για το περιοδικό Greenpeace.

Βίαιες διαδηλώσεις συγκλόνισαν τις τελευταίες ημέρες την Τουρκία έπειτα από την άρνηση της κυβέρνησης της Άγκυρας να επέμβει στρατιωτικά για να βοηθήσει τους κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται την συριακή κουρδική πόλη Κομπάνι κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *