Θέρμανση και ενέργεια

Πως μπορούμε να εξοικονομίσουμε ενέργεια με τους τρόπους θέρμανσης και ψύξης του σπιτιού μας; Οι παρακάτω συμβουλές για τη θέρμανση και ενέργεια θα μας βοηθήσουν. …

Θέρμανση και ενέργεια – Το τζάκι
Για να εξοικονομήσετε ενέργεια το χειμώνα , χρησιμοποιήστε τους θερμοστάτες με σύνεση. Μια νυχτερινή θερμοκρασία 10 βαθμών στο εσωτερικό του σπιτιού μπορεί να μας κάνει να εξοικονομήσουμε μεγάλο ποσοστό θέρμανσης και ενέργειας .. Επίσης , όταν λείπετε από το σπιτι σε περίοδο διακοπών του χειμώνα , αν δεν ρυθμίστε το θερμοστάτη στη κατάλληλη θερμοκρασία τότε μπορεί να παγώσουν οι σωλήνες σας.
Εγκαταστήστε γυάλινες πόρτες στα τζάκια για την πρόληψη της θερμότητας , για να μη χάνεται . Ένα εξωτερικό μικρό άνοιγμα για τον αέρα στο τζάκι θα μειώσει επίσης το ποσό του αέρα που χάνεται , όταν χρησιμοποιείτε το τζάκι σας .

Θέρμανση και ενέργεια – Το κλιματιστικό
Όταν το κλιματιστικό είναι σε λειτουργεία, να κλείνετε τις πόρτες των δωματίων , ειδικά αν το σπίτι σας είναι δυόροφο για να εμποδίζεται η ροή του ψυχρού αέρα στα άλλα επίπεδα του σπιτιού. Κρατήστε τα παράθυρά σας κλειστά για να μη χάνεται η ψύξη από το κλιματιστικό, διατηρώντας πάντα κάποιο μικρό άνοιγμα που απαιτείται για την ανακύκλωση του αέρα στο χώρο σας.

Θέρμανση και ενέργεια – Η μόνωση
Η κατάλληλη μόνωση που εφαρμόζεται σε τοίχους, ταβάνια, αλλά και στα θεμέλια εξοικονομεί καύσιμα, εξοικονομεί χρήματα, και κάνει το σπίτι σας πιο άνετο. Το μονωτικό υλικό βαθμολογείται σύμφωνα με την R-αξίες,, που δείχνουν την ικανότητα ενός υλικού να αποτρέψετε θερμότητα στο σπίτι. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή R, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η μόνωση. Εκτός από τη γενική μόνωση καλό είναι να επιδιορθώνονται οι ρωγμές και οι τρύπες σε τοίχους ,πόρτες και παράθυρα, αφού μία ρωγμή μπορεί να κάνει μεγάλη ποσότητα θερμότητας να χαθεί από το εσωτερικό του χώρου ή όλου του σπιτιού μας.
Φροντίστε να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και θα δείτε μεγάλα αποτελέσματα όσον αφορά τη θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού σας αλλά και την οικονομία σάυτά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *