Ο Μπερλουσκόνι τους βγάζει όλους τρελούς! – “Δεν μίλησα ποτέ για δωροδοκίες”

Δεν το κάνει πρώτη φορά και σίγουρα… ούτε και τελευταία. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μπορεί χθες να υποστήριζε ότι οι δωροδοκίες είναι “αναγκαία πρακτική”, αλλά
σήμερα αποφάσισε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του… τρελαίνοντας τους δημοσιογράφους!

Ο πρώην πρωθυπουργός, σε σημερινή συνέντευξή του στην ραδιοφωνία της Rai, τόνισε ότι “δεν αναφέρθηκε ποτέ σε δωροδοκίες διότι αποτελούν αδίκημα, το οποίο πρέπει να αποφεύγεται και όταν διαπράττεται, επιβάλλεται να τιμωρείται”.

Ο Ιταλός μεγιστάνας του Τύπου υπογράμμισε επίσης ότι “περιορίσθηκε να φωτογραφίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ιταλικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό”.

Στο μεταξύ, ο Μάριο Μόντι, σχολίασε τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για απόπειρα χρηματισμού ξένων αξιωματούχων από μέρους της αμυντικής βιομηχανίας Finmeccanica, στο τραπεζικό σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Σιένα καθώς και σε καταγγελίες για υπεξαιρέσεις από μέρους πολιτικών.

 “Μετά τις συλλήψεις και τις αποκαλύψεις των ημερών αυτών μπορούμε πράγματι να κάνουμε λόγο για ένα νέο σκάνδαλο σαν εκείνα της δικαστικής έρευνας ‘Καθαρά Χέρια’, πριν από είκοσι χρόνια”, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

 Σχολιάζοντας το θέμα, πρόσθεσε ότι “τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι παραπλήσια με την έρευνα Καθαρά Χέρια, αλλά η ελπίδα είναι μικρότερη. Την περίοδο 1992-1993 είχαμε μια δράση η οποία εκλαμβανόταν ως απελευθερωτική.

Υπήρχε η πεποίθηση ότι η δράση της δικαιοσύνης και η συνειδητοποίηση των πολιτών θα οδηγούσαν στην πάταξη του φαινομένου. Στην πραγματικότητα, όμως, η δράση των δικαστών συνεχίσθηκε, η συνείδηση των Ιταλών και ιδίως των πολιτικών επαναπαύτηκε και βρεθήκαμε πάλι στο ίδιο σημείο”.

newsit.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *