Αυτό είναι το κομμένο αυτί του Βαν Γκογκ από πραγματικά κύτταρα συγγενή του

Λύση στον… μύθο με το αυτί του σπουδαίου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ επιχειρεί να δώσει ένα νέο πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο της Βοστώνης 124 χρόνια μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη.

Ενα αντίγραφο του αυτιού, φτιαγμένο με πραγματικά κύτταρα συγγενή του, αναπτύχθηκε και θα εκτίθεται από σήμερα σε μουσείο στην Καρλσρούη, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να μιλήσουν σε αυτό μέσω μικροφώνου.

Ο Λιούβε βαν Γκογκ μοιράζεται το 1/16 των ιδίων γονιδίων με τον καλλιτέχνη και εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει σε αυτό το σχέδιο.

Ετσι, υπό την εποπτεία του καλλιτέχνη Ντιέτμουτ Στρέμπε, ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής χρησιμοποιήθηκε για να δώσει μορφή στα κύτταρα που αναπτύχθηκαν σε νοσοκομείο της Βοστώνη, προκειμένου να μοιάζουν με το αριστερό αυτί του Βαν Γκογκ.

Το αυτί διατηρείται μέσα σε ένα ειδικό κιβώτιο με ειδικά συστατικά και θα μπορούσε υποθετικά να παραμείνει «ζωντανό» για αρκετά χρόνια.

Η ιστορία με το κομμένο αυτί του καλλιτέχνη έχει πάρει μυθικές διαστάσεις ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του Βαν Γκογκ και πολλές διαφορετικές ιστορίες έχουν αναπτυχθεί για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Μέχρι στιγμής η πιο πιστευτή ιστορία είναι ότι ο εκκεντρικός και με πολλά ψυχολογικά προβλήματα καλλιτέχνης, το 1888, έκοψε το αυτί του μετά από έναν άσχημο καβγά με τον Γκογκέν ο οποίος τον είχε επισκεφθεί όταν κατοικούσε στην Αρλ της Γαλλίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *