Ανδρέας Λοβέρδος: “Οι κυβερνήσεις εξαντλούνται σε περικοπές”

Kριτική στους χειρισμούς Βρούτση, σημειώνοντας πως τα εργασιακά πήραν λάθος δρόμο, όταν ανατράπηκαν οι ρυθμίσεις για την διαιτησία, εμφανίζεται ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη συνέντευξή του στην…
«Real news», ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζει ότι από τον Ιούλιο του 2010 τα εργασιακά έγιναν «κόκκινο πανί», για να προσθέσει ότι «η τρόικα τηρεί λάθος στάση, αλλά τους δίνουμε διαρκώς τα προσχήματα». Εξηγεί ότι: «με κάκιστο τρόπο, για να κάνουν ορισμένοι το δημαγωγικό τους πολιτικό παιχνίδι, κατέστησαν τα εργασιακά το κύριο θέμα της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ενώ δεν είναι».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβέρνηση για δραματικές καθυστερήσεις, ενώ πρότεινε την από κοινού ψήφιση του τακτικού Προϋπολογισμού του 2013 με τα μέτρα 13,5 δισ. ευρώ, ώστε «να αλλάξει το κλίμα και να σταλεί ένα αποφασιστικό μήνυμα». Κριτικάρει τις περικοπές, όμως, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες βλέπουν τις κυβερνήσεις να εξαντλούνται σε περικοπές και μην οργανώνουν την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό, ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την ίδρυση νέου κόμματος. Υπογράμμισε, πάντως, πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα ριζοσπαστικό- ανατρεπτικό, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα «χωρίς καθυστερήσεις, περιστροφές και αναστολές». Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, εξήγησε: «Οι υποχωρήσεις για να είμαστε μαζί, ενώ διαφωνούμε σε βασικά θέματα, πλήγωσαν και κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *