Διεκδικούν με προσφυγές επαναφορά του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

* Η κατάργηση του αφορολογήτου για τους αυτοαπασχολούμενους είναι αντισυνταγματική σύμφωνα με την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής……..

Την επαναφορά του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος για όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες και την φορολογική εξομοίωσή τους με τους μισθωτούς διεκδικούν με προσφυγές τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και εν συνεχεία στη Δικαιοσύνη εκατοντάδες πολίτες, βασιζόμενοι στην έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής επί των διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ), όπου αναφέρεται σαφώς ότι η κατάργηση του αφορολογήτου για τους φορολογούμενους με εισοδήματα που δεν προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες είναι αντισυνταγματική.
Την κινητοποίηση για την ανατροπή των φοροεισπρακτικών ρυθμίσεων του νέου ΚΦΕ ξεκίνησε η οργάνωση «Έλληνες Φορολογούμενοι», η οποία συνέταξε υπόδειγμα προσφυγής στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και εν συνεχεία στα διοικητικά δικαστήρια. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, στόχος των ενεργειών της είναι να αναγνωριστεί ότι οι φορολογούμενοι που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες δικαιούνται της μείωσης φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για τους μισθωτούς και η οποία, ουσιαστικά, έχει ως συνέπεια να ισχύει μόνο για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ.  «Αυτή η κεκαλυμμένη επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους μισθωτούς μέσω του άρθρου 16 του νόμου 4172/2013 θα πρέπει να ισχύει για όλους» τονίζει χαρακτηριστικά η οργάνωση σε εκτενή ανακοίνωσή της. Προσθέτει δε ότι: «Δεν έχει λιγότερες ανάγκες ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 9.500 από έναν μισθωτό με το ίδιο εισόδημα. Για τον λόγο αυτό όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και ειδικά αυτοί που έχουν εισόδημα κάτω από 21.000 ευρώ θα πρέπει να προσφύγουν δικαστικά διεκδικώντας την φορολογική εξομοίωσή τους με τους μισθωτούς  με την εφαρμογή του άρθρου 16 και σε αυτούς. Υπενθυμίζουμε ότι όσοι δεν μπορούν να καλύψουν έξοδα δικηγόρων και παραβόλων θα πρέπει να απευθύνονται στις διοικήσεις των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων ώστε να τους χορηγείται το ευεργέτημα της πενίας».
Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των «Ελλήνων Φορολογουμένων» έχει ως εξής:
«Η πρακτική της ευνοϊκότερης μεταχείρισης των εισοδημάτων που προέρχονται από ………………………………………………ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *