Ανεξάρτητοι Έλληνες: Κυβερνητική απραξία για την ανακήρυξη της ΑΟΖ

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Κυβερνητική απραξία για την ανακήρυξη της ΑΟΖΑδιαφορία αναφορικά με την ανακήρυξη της ΑΟΖ καταλόγισε στην κυβέρνηση ο ….
αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής, ενώ η Τουρκία έχει δημοσιεύσει χάρτες με τουρκική ΑΟΖ που περιλαμβάνουν ακόμη και την περιοχή της νήσου Μεγίστης (Καστελόριζο) η ελληνική πλευρά «απλά παρακολουθεί πλήρως αδρανοποιημένη την τουρκική επεκτατικότητα ενώ θα έπρεπε να ανακηρύξει άμεσα την ΑΟΖ διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματά μας», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το «άκρων άωτον της κυβερνητικής απραξίας», πρόσθεσε ο κ. Μαριάς, είναι ότι ενώ η Λιβύη παράνομα έχει εντάξει στη δική της ΑΟΖ τεράστιες θαλάσσιες και μη περιοχές που ανήκουν κυριαρχικά στην Ελλάδα, ακόμη και τη Γαύδο, η ελληνική πλευρά δεν έχει πάρει τα προσήκοντα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αφρικανικής χώρας.

Υπενθύμισε ακόμη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρότειναν την άμεση χάραξη των γραμμών βάσης και την προκήρυξη και ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ «καθ’ άπασα την ελληνική επικράτεια χωρίς γκρίζες ζώνες». Η αξιοποίηση της ΑΟΖ, πρόσθεσε ο βουλευτής, θα αποδώσει τεράστιο πλούτο, ο οποίος θα πρέπει να αξιοποιηθεί υπέρ του «χειμαζόμενου» ελληνικού λαού.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *