Λόφοι από σκουπίδια στην Τρίπολη

Την πόλη επισκέφτηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

Έχει σταματήσει τις τελευταίες ημέρες η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Τρίπολη και τα σκουπίδια έχουν πλημμυρίσει την πόλη. Το πρόβλημα ανέκυψε εκ νέου, αφού…

ο χώρος προσωρινής συγκέντρωσης των σκουπιδιών στην περιοχή της Αγίας Τριάδας έχει γεμίσει και δεν μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Παράλληλα, η προσωρινή λύση που προωθεί ο δήμος Τρίπολης μαζί με το ΤΕΙ Κρήτης κι αφορά την εγκατάσταση στον Άγιο Κωνσταντίνο μονάδας δεματοποίησης, ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) και κομποστοποιητή, έχει βαλτώσει πολλούς μήνες στο πεδίο των αδειοδοτήσεων.

Στο μεταξύ, ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν που επισκέφθηκε την Τρίπολη και είδε την κατάσταση που επικρατεί, κατά τη συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για καθυστέρηση της χώρας και της περιοχής σε ό,τι αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σημείωσε ότι στην Πελοπόννησο λειτουργούν 26 παράνομες χωματερές (ΧΑΔΑ) οι οποίες θα έπρεπε, είπε, να έχουν κλείσει και δήλωσε σίγουρος πως θα σταματήσει η λειτουργία τους ως τον Ιούνιο του 2014.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσιάζεται συγκεκριμένη στρατηγική επίλυσης του προβλήματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ και υπογράμμισε πως «έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το πρόβλημα, όχι μόνο απέναντι στις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί, αλλά κι απέναντι στους πολίτες και την υγεία τους».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *