Η Ντόρα… εξήγησε στον Σαμαρά γιατί παραιτήθηκαν όσοι έχασαν εκλογές

Όπως αναμενόταν, η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν εκείνη που άρθρωσε την πολιτική ρητορική της αμφισβήτησης των επιχειρημάτων του Αντώνη Σαμαρά, στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας…

Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς επέμεινε στην άποψη ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί η διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου στη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ξεκινήσει η προσπάθεια επανεκκίνησης της Παράταξης, μετά την ιστορική ήττα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακολούθησε το παράδειγμα των προκατόχων του, οι οποίοι μετά από μια ήττα στις εκλογές υπέβαλαν την παραίτησή τους από την ηγεσία του κόμματος, ανεξαρτήτως αν στη συνέχεια διεκδικούσαν ή όχι την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό τους, η Ντόρα Μπακογιάννη… εξήγησε στον Αντώνη Σαμαρά γιατί συνέβαινε αυτό.

Σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη, οι αρχηγοί που υπέβαλαν την παραίτησή τους, δεν ήταν απαραίτητα κακοί αρχηγοί ή πρωθυπουργοί. Το έκαναν ωστόσο για να μην εγκλωβίσουν τη Νέα Δημοκρατία στην προσπάθεια να δικαιωθούν οι ίδιοι πολιτικά, κάτι που αν το έκαναν θα είχε ολέθριες συνέπειες για την Παράταξη.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, που δεν παραιτήθηκε μετά από ήττα του σε εκλογές.

Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα που θέλει έναν πρωθυπουργό, η πολιτική του οποίου αποδοκιμάζεται από τους πολίτες, να αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματός του, ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και εμβληματική εξαίρεση… γενικώς, στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *