Στοίχημα μακροημέρευσης για την «Ελιά» η πραγματική οικονομία

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης


Μέσα σε ένα πολύ δύσκολο πολιτικό κλίμα, η συνδιάσκεψη κομμάτων και κινήσεων που συνέθεταν το πάλαι ποτέ μεγάλο ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο), ήρθε για να καλύψει το αυτονόητο πολιτικό κενό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κενό που…

αποτυπώνεται άλλωστε και από τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν ένα μεγάλο μερίδιο της κοινωνίας αναποφάσιστο και αγανακτισμένο.

Το στοίχημα της «Ελιάς», δεν είναι η συνειδητοποίηση πως το παλαιό ΠΑΣΟΚ ..απλά έμαθε από τα λάθη του που υπήρξαν ολέθρια για την κοινωνία αλλά και για το ίδιο, αλλά κυρίως πως είναι σε θέση να επανορθώσει, άμεσα και καταλυτικά σε εκείνους τους τομείς που υστερούν και που δημιουργούν φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες.

Ομιλητές όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, έδωσαν το σαφές περίγραμμα της δράσης της «Ελιάς», όσο αφορά την πραγματική οικονομία. Όμως αυτό δεν φτάνει. Η «Ελιά» σήμερα συμμετέχει στην κυβέρνηση μέσω του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αποδείξει πως η «Ελιά» δεν είναι ένα επικοινωνιακό δημιούργημα, αλλά ένας φορέας δράσης που θα επέμβει άμεσα και ριζοσπαστικά με τις παραινέσεις της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, της Δυναμικής Ελλάδας, της κίνησης των 58, και όσων άλλων, στην πάταξη της γραφειοκρατίας και στην ελάφρυνση των βαρών που σκοτώνουν τη μικρομεσαία οικονομία.

Η «Ελιά» δεν έχει την πολυτέλεια για περίτεχνα ιδεολογήματα, παρά μόνο για πράξεις σωτηρίας του Έθνους και του λαού της.

Αυτό μόνο θα κρίνει την επιτυχία ή όχι του εγχειρήματος. Αυτό θα κρίνει αν θα κερδηθεί ο χώρος του κοινωνικού κέντρου ή αν θα αφεθεί έρμαιο στους λαϊκιστές των Ζαππείων ή στους «αριστερούς» λάτρεις του γίγαντα Δημοσίου.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *