ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

Σήμερα στην χώρα μας το κράτος έχει αφαιρέσει την ασφάλιση στον κλάδο υγείας καθώς και κάθε…

δικαίωμα σε δημόσιες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλείας, θεραπειών κλπ. σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους, χωρίς να έχουν οι ίδιοι καμία ευθύνη.

Δεν είναι επιλογή των ανασφάλιστων η χρόνια ανεργία, ο εξαναγκασμός τους στην ανασφάλιστη μαύρη εργασία, η αδυναμία των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών να μη μπορούν όχι μόνο να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά πρόβλημα επιβίωσης.

Αυτά είναι αποτελέσματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και όλων των προηγούμενων, πολιτική που έχουν συνδιαμορφώσει στα πλαίσια της ΕΕ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας. Αφού πρώτα κεφάλαιο και κράτος τους ξεζούμισαν, αφού λεηλάτησαν τις εισφορές που για χρόνια κατέβαλλαν, τώρα τους αποκλείουν και από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Πρόκειται για την πολιτική που ενοχοποιεί και αντιμετωπίζει τις ανάγκες των ανασφάλιστων, των άνεργων, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων ως «κόστος» που πρέπει να μειώνεται συνεχώς, επειδή αυτό επιτάσσει η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε με το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης για τους ανα­σφάλιστους σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» αποτελεί κοροϊδία γιατί αφορά ένα μικρό αριθμό ανασφάλιστων, για περιορισμένο χρονικό διάστημα 4 μηνών και για πε­ριο­ρισμένο πακέτο εξετάσεων. Δεν καλύπτει ούτε φάρμακα, νοσηλεία, τοκετό, θεραπείες κλπ.

Το πρόγραμμα αυτό δεν αποτελεί ανάσα και ανακούφιση για τους ανασφάλιστους, αλλά για το κράτος και τους επιχειρηματίες που ξεμπερδεύουν από την «υποχρέωση» παροχής υπηρεσιών υγείας στους ανασφάλιστους -που οι ίδιοι δημιούργησαν- πετώντας σε ελάχιστους από αυτούς στην κυριολεξία ένα ξεροκόμματο παροχών υγείας. Δεν πρόκειται για εισιτήριο «ελεύθερης» πρόσβασης, όπως ψευδεπίγραφα το ονομάζει η κυβέρνηση, αλλά για εισιτήριο επισημοποίησης του αποκλεισμού των ανασφάλιστων από τις αναγκαίες δημόσιες παροχές. Αυτό είναι το «δίχτυ ασφαλείας» που προπαγανδίζει η ΕΕ και όσοι πίνουν νερό στο όνομα της επιχειρηματικής δράσης.

Οι ανάγκες του λαού στην πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας του είναι διαρκείς 24 ώρες το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου, πρέπει να χρημα­το­δο­τούνται και να παρέχονται πλήρως από το κράτος σε όλους, ανεξάρτητα από την εργασια­κή, ασφαλιστική κατάσταση, ανεξάρτητα καταγωγής, φύλου, εθνικότητας και θρησκείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα σκοπεύει να πάρει άμεσα για την εξασφάλιση πλήρους και δωρεάν δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλείας, θεραπειών κλπ. σε όλους τους ανασφάλιστους χωρίς περιορισμούς και περικοπές.

Οι βουλευτές
Γιώργος Λαμπρούλης
Χρήστος Κατσώτης
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Σπύρος Χαλβατζής

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *