«Ανένδοτο αγώνα» κήρυξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη

«Ανένδοτο αγώνα» κήρυξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής σε ανοιχτή συγκέντρωση, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε σε «ανατροπή της κυβέρνησης του μνημονίου» με μία «ευθεία, ανοιχτή, δημοκρατική κατά μέτωπο σύγκρουση» και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ…

στην εξουσία με «ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο» με το λαό.

«Εσείς με τη ψήφο σας καταργείτε το μνημόνιο, το ίδιο βράδυ των εκλογών. Εμείς δεσμευόμαστε ενώπιών σας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε πέντε δεσμεύσεις:

«Να επαναδιαπραγματευτούμε σκληρά και αποφασιστικά το τεράστιο και επαχθές χρέος που φράζει κάθε πόρο και καταδικάζει σε ασφυξία την ελληνική κοινωνία.

Να διεκδικήσουμε όχι μόνο το κούρεμά του με ευνοϊκούς όρους, αλλά και περίοδο χάριτος και ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε με τη Γερμανία το 1953.

Να το κάνουμε αυτό με πλήρη επίγνωση ότι προηγούνται οι ανάγκες του λαού από τα κέρδη των δανειστών.

Να αξιοποιήσουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες στον ευρωπαϊκό Νότο. Βέβαιοι ότι η ανατροπή στην Ελλάδα, η ορμητική είσοδος του ελληνικού λαού στο προσκήνιο, θα αλλάξει όλα τα δεδομένα, θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, θα φέρει στο πλευρό μας τους λαούς των χωρών που δοκιμάζονται από τις συνταγές της λιτότητας.

Στους διακινητές του φόβου και τους πλασιέ της ηττοπάθειας και της μιζέριας, απαντάμε: Εμείς δεν θέλουμε και δεν θα υπογράψουμε νέα δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα προηγούμενα, ρίχνοντας την κοινωνία στον Καιάδα. 

Εμείς θέλουμε έξοδο από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις. Με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *