Βενιζέλος: Δε με ενδιαφέρει η πολιτική ομαλών συνθηκών, αλλά η σωτηρία της Ελλάδας

Πολιτικό αλλά και προεκλογικό μήνυμα, ενόψει Ευρωεκλογών, έστειλε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας…

πως η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που έθεσε όλες τις «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, και επικρίνοντας το ΣΥΡΙΖΑ για τη στρατηγική της «δημαγωγίας» που έχει επιλέξει.

«Δε με ενδιαφέρει πια η πολιτική ομαλών συνθηκών, με ενδιαφέρει η σωτηρία της χώρας», σημείωσε κατά την ενημέρωση συντακτών στο ΥΠΕΞ ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι εύκολο να πολιτεύεσαι σαν εξομολογητής, να χτυπάς τον άλλον φιλικά στην πλάτη […] Κάποιοι μάχονται ενώ κάποιοι υπόσχονται. Ας έρθουν να δουν πώς είναι», προσέθεσε με νόημα ο κ. Βενιζέλος. «Κερδίζουμε τη μάχη, με μεγάλες απώλειες, αλλά κερδίζουμε. Δεν υπάρχει και δεν υπήρχε plan B».

«Τώρα υπάρχουν πολλοί στενοχωρημένοι που επιστρέφουμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ωστόσο από τον ΣΚΑΪ για το εάν η συμφωνία με την τρόικα θα κατατεθεί στη Βουλή ως νομοσχέδιο με μόνον ένα άρθρο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε πως δεν τεθούν «εκβιαστικά διλήμματα» στους συμπολιτευόμενους βουλευτές.

Προσέθεσε πως η χώρα θα βγει στις αγορές «σταδιακά και προστατευμένα», ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες.

Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης πως το κοινωνικό μέρισμα του πλεονάσματος είναι φιλανθρωπία.

Πηγή: www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *