Τελευταία Νέα

Ίμβρος: Ανοίγει τον Σεπτέμβριο το ελληνικό γυμνάσιο με οκτώ μαθητές

Η αρχή έγινε με το δημοτικό σχολείο της Ίμβρου το οποίο άνοιξε πέρυσι, ως ιδιωτικό, έπειτα από 49 χρόνια. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες της ελληνικής μειονότητας στο νησί, τον Σεπτέμβριο, θα λειτουργήσει το επανιδρυόμενο γυμνάσιο με οκτώ μαθητές.

Ωστόσο, στο κτίριο στο οποίο θα εγκατασταθεί το Γυμνάσιο, ένα παλιό σχολείο, στα Αγρίδια (Τεπεκιόι) της Ιμβρου, συνεχίζονται οι επισκευές και το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει το Σεπτέμβριο.

Ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Βακουφίων, κ. Λάκης Βίγκας δηλώνει αισιόδοξος γι’ αυτό το βήμα και μιλώντας στην εφημερίδα Aksam, τόνισε ότι από το λαό της περιοχής υπήρξαν αιτήματα για το άνοιγμα γυμνασίου προσθέτοντας ότι:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα για να μπορεί η κοινωνία να ζει εκεί και να δημιουργήσει κάποιο μέλλον για τον εαυτό της. Βλέπουμε ότι οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν τις εργασίες που γίνονται, αναφορικά με το εν λόγω γυμνάσιο. Βιώνονται ελπιδοφόρες εξελίξεις.»

Ο κ. Βίγκας εξήγησε ότι φέτος αναμένεται να κάνουν εγγραφή στο εν λόγω γυμνάσιο οκτώ μαθητές. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Το γεγονός ότι είναι μικρός ο αριθμός έχει σχέση και με τις συνθήκες στην περιοχή. Δεν πρόκειται για ένα εύκολο χρονοδιάγραμμα.

Όμως οι άνθρωποι επιθυμούν ν’ αφήσουν πίσω τις κακές αναμνήσεις που έζησαν πριν από 50 χρόνια και αναζητούν ένα νέο μέλλον. Στο μεταξύ και η διαδικασία που ακολουθεί το κράτος αναφορικά με τις μειονότητες προχωράει πολύ καλά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *