Δύο πρώην υπουργοί στο εδώλιο

Μετά την παραπομπή τους για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» σε βαθμό πλημμελήματος, οι δικαστές…
του Συμβουλίου Εφετών στέλνουν τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αυτή τη φορά, για να δικαστούν με κατηγορία κακουργηματική.

Με το υπ. αριθ. 2315 βούλευμά τους παραπέμπουν το ζευγάρι να λογοδοτήσει για το ποσό του 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό λογαριασμό, χρήματα που δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία τα έτη 2009-2010.

Με το βούλευμα, δε, διατηρούνται μέχρι τη δίκη και οι περιοριστικοί όροι που τους είχαν επιβληθεί μετά την απολογία τους τον περασμένο Απρίλιο, ενώ τους απαγορεύεται η εκποίηση περιουσίας που κατέχουν ως επικαρπωτές.

Ήδη το ζεύγος έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» το οικονομικό έτος 2009, ποινή μετατρέψιμη σε χρηματική έναντι 10 ευρώ την ημέρα και με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Εκτός των παραπάνω, όμως, εκκρεμεί και μία ακόμη δίκη που αφορά ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» για το έτος 2008.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη πολιτικό πρόσωπο, ο πρώην υφυπουργός Ιωάννης Ανθόπουλος, θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας μία πρωτοφανή όσο και απαξιωτική κατηγορία για πρώην πολιτικό: αυτή της τοκογλυφίας.
Της ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *