Τελευταία Νέα

Μια φορά κι έναν καιρό

Γράφει ο Γιώργος Ι.Γλετζές

Αν είχα ασφαλιστεί σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και συνέβαιναν αυτά που συμβαίνουν σήμερα, θα έλεγα ότι με εξαπάτησαν και θα κατέφευγα στα….
δικαστήρια.Τώρα κάθομαι,ακούω και λέω παραμύθια !

Μια φορά ,λοιπόν και έναν καιρό μου είπαν (και έγραφαν )ότι άμα συμπληρώσω κάποια χρόνια καταβάλλοντας ορισμένα ποσά που μου όριζαν,θα εξασφάλιζα 14 φορές τον χρόνο να εισπράττω κάποιο ποσό που το ονόμαζαν «σύνταξη» .

Το ποσό ήταν καθορισμένο και αναπροσαρμοζόταν με νόμο αυτού του κράτους.Προκειμένου ,όμως να μου εξασφαλιστεί το ποσό που θα εισέπραττα,γίνονταν κάθε τόσο αυξήσεις πολλές φορές σημαντικές στα ποσά που κατέβαλλα.

Μάλιστα μου είχαν πεί(και έγραφαν) ότι για κάθε επιπλέον χρόνο που θα πλήρωνα θα έπαιρνα και περισσότερα,

Κάποια στιγμή λοιπόν ,αφού ανέβαλα όσο άντεχα προκειμένου να πάρω περισσότερα,ήλθε η ώρα να ζητήσω αυτά που νόμιζα ότι δικαιούμαι.Έτσι αφού κατέθεσα όλα τα δικαιολογητικά που μου ζήτησαν και σταμάτησα να εργάζομαι άρχισαν οι καταβολές και όλα έδειχναν να είναι όπως μας είχαν υποσχεθεί.

Ξαφνικά όμως μια μέρα ήρθαν τα πάνω κάτω και εμφανίστηκα κάποιοι από την Γερμανία που ούρλιαζαν ότι είναι όλα μπάχαλο. Ορισμένα, λέει ,ταμεία και οργανισμοί αλλά και υπουργεία , έκαναν κακή διαχείριση και τώρα πρέπει να σφίξω το ζωνάρι.

Βγήκαν και κάποιοι άλλοι και πόναγαν , απ΄τον πολύ δε τον πόνο έκλαιγαν , γιατί έλεγαν πως είναι αναγκασμένοι να μου δώσουν λιγότερα και ότι δυστυχώς θα μου κόψουν την 13η και 14η δόση για να βελτιωθούν τα οικονομικά του κράτους.

Και το χειρότερο , είπαν , ότι στην κακή διαχείριση συμμετείχα κι εγώ και ότι μαζί τα φάγαμε τα λεφτά !!!

Είπαν βέβαια πως σε όσους παίρνουν μέχρι 1400 ευρώ θα τους δίνουν μια ελεημοσύνη στις γιορτές. Εγὠ , όμως , ο εύπιστος, που δούλεψα και παραπάνω δεν δικαιούμαι , λέει ,ούτε ελεημοσύνης ,αφού υπερβαίνω το « Πλαφόν »όπως λένε .

Τώρα τι κάνουμε ….

Τίποτα, ποιος μας λογαριάζει ,αφού ούτε τρακτέρ, ούτε φορτηγά ,ούτε βενζινάδικα διαθέτουμε και άμα βγούμε στο δρόμο θα μας δείρουν !

Ακούγονται , βέβαια ,ακόμα κάποιες φωνές ισχνές ,αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται , μόνο για την τιμή των όπλων ….

Έτσι έζησαν αυτοί καλά ,όπως οι προηγούμενοι ,κι εμείς χειρότερα ….

Αλλά δεν βαριέσαι ….Δε θα ζούμε και αιώνια ! ….

.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Η φωνή του Έλους.

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *