Ουάσιγκτον: Καμία σχέση με τρομοκρατία οι πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο – καταδίωξη από το Λευκό Οίκο

Ως «μεμονωμένο περιστατικό» που δεν φαίνεται να έχει σχέση με τρομοκρατική δραστηριότητα χαρακτήρισε η Αστυνομία του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών τους πυροβολισμούς…

που έλαβαν χώρα έξω από το κτήριο του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσιγκτον, που κατέληξαν στη σύλληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όλο περιστατικό ξεκίνησε όταν ένα μαύρο όχημα προσέγγισε πύλη του Λευκού Οίκου, που βρίσκεται κοντά στο λόφο του Καπιτωλίου.

Η οδηγός του οχήματος φέρεται να επιτέθηκε φραστικά στους φρουρούς της πύλης, ενώ ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που επικαλείται τις Μυστικές Υπηρεσίες, αναφέρει πως η οδηγός στη συνέχεια προσπάθησε να εμβολίσει την πύλη με το όχημά της.

Ακολούθησε καταδίωξη που κατέληξε μπροστά στο λόγο του Καπιτωλίου, όπου η οδηγός φέρεται πως χτυπήθηκε από πυροβολισμούς.

Νωρίτερα, υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως η οδηγός τελικά πέθανε από τα τραύματά της, ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Στο αυτοκίνητο φαίνεται πως βρισκόταν και ένα παιδί, που φέρεται να μην έχει τραυματιστεί.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, λόγω σύγκρουσης οχημάτων. Έως τώρα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία για άλλους τραυματίες.

Το κτήριο του Καπιτωλίου τέθηκε αρχικά σε κατάσταση lockdown (κλείδωμα), που σημαίνει πως δεν επιτρεπόταν καμία είσοδος ή έξοδος από αυτό, ωστόσο ο συναγερμός έληξε λίγη ώρα αργότερα.

www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *