«Η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει τις φυλακές»

Τα διαφαινόμενα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση μέρους του σωφρονιστικού συστήματος, διερευνά με ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ρουπακιώτη, υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο για παρακολούθηση των κρατουμένων, κατά την άδειά τους, με…
ηλεκτρονικό βραχιόλι ή αλλιώς συσκευή γεωεντοπισμού προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Όμως λόγω της επιχειρησιακής δομής του μέτρου του μηχανισμού γεωεντοπισμού ή γεωδέτησης και, σύμφωνα με διεθνείς πρακτικές, καθίσταται αναγκαία η επιστράτευση και εταιρειών security, δηλαδή ιδιωτικών εταιρειών με «ανθρωπομετρικό κέντρο επιχειρήσεων».

«Αυτό πρακτικά και ουσιαστικά σημαίνει ότι το σωφρονιστικό σύστημα περνά, εμμέσως πλην σαφώς σε ιδιωτικά χέρια» τόνισε ο κ. Κουίκ «επειδή το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι σε θέση προ παντός οικονομικά ούτε να διαχειριστεί, ούτε να εφαρμόσει αλλά ούτε και να δημιουργήσει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για τη διαμόρφωση και λειτουργία ενός τέτοιου προγράμματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αδειούχων κρατουμένων των φυλακών».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *