ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Το Φανάρι απέστειλε στη Θρονική εορτή του αιρεσιάρχη της Ρώμης αντιπροσώπους, οι οποίοι φίλησαν το χέρι του Πάπα, έκαναν δημόσιες παραστάσεις ντυμένοι σαν φραγκοπαπάδες και φωτογραφήθηκαν με χαμόγελα ευτυχίας μπροστά στο πορτραίτο του Πάπα που υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες τους “πλανεμένους” όλων των θρησκειών και Εκκλησιών – των Ορθοδόξων μη εξαιρουμένων…

Ο “ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟΣ” ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ “ΑΓΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ”

Την ίδια ώρα, που οι αντιπρόσωποι του Πατριαρχείου στη Ρώμη προκαλούσαν παντοειδώς τη συνείδηση των πιστών, ο πραγματικός Οικουμενικός Πατριάρχης, (also known as A.K.A.) γνωστός και ως Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, όργωνε κυριολεκτικά τα Βαλκάνια και σχεδίασε επί χάρτου την πορεία των εξελίξεων σε όλα τα μέτωπα, εν όψει της προετοιμασίας για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Διερωτώμαι. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στο Φανάρι να μιλήσει στον Παναγιότατο και να του εξηγήσει ότι τους μεν Ορθόδοξους συνεχώς και συστηματικά αποκαρδιώνει με τον πιο προκλητικό τρόπο με τους πιο άκριτους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του ιδίου και πολλών Ιεραρχών του Θρόνου, ενώ εξοπλίζει με υδρογονοβόμβεςτο οπλοστάσιο των εθνοφυλετιστών και τους αφήνει ελεύθερο το πεδίο να δρουν ανενόχλητοι;

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΤΥΧΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ “ΑΓΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ”

Την ώρα που οι αντιπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξευτέλιζαν την Ορθοδοξία και τον Οικουμενικό Θρόνο στη Ρώμη, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ πραγματοποίησε δύο ταξίδια αστραπή στη Ρουμανία, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο και πέτυχε πολλαπλούς στόχους τεράστιας σημασίας για τα συμφέροντα της λεγόμενης “Αγίας Ρωσίας” (παλαιότερα γνωστής και ως “Τρίτης Ρώμης”).

ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Στην Εκκλησία της Ρουμανίας καταρχήν πήγε να συζητήσει το ακανθώδες θέμα του εθνοφυλετικού σχίσματος στη Μητρόπολη Βεσσαραβίας και να βεβαιωθεί με ποιο τρόπο η παρουσία της Εκκλησίας της Ρωσίας στη Μολδαβία θα εδραιωθεί ανενόχλητη.

Προπαντός πήγε στη Ρουμανία για να συντονίσει τα βήματα των δύο Πατριαρχείων τα οποία συμπλέουν στο θέμα του εθνοφυλετισμού και προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών και να εγκαθιδρύσουν παγκόσμια δικαιοδοσία.

Πήγε δηλαδή να εδραιώσει την ήδη υφιστάμενη συμμαχία των δύο Πατριαρχείων όπως εκφράστηκε στην πρόσφατη Δ΄ Προσυνοδικη Διάσκεψη για την προετοιμασία της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

Ακολούθως πήγε να βρει νέο σύμμαχο και να ανατρέψει την αντίσταση της Εκκλησίας της Σερβίας στα σχέδια του “πανρωσισμού”.

Ως γνωστόν η Εκλησία της Σερβίας αποδείχθηκε η πιο ισχυρή φωνή στην Δ΄Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για να αποσοβηθούν τα σχέδια της Μόσχας.

Η ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Τώρα εξαιτίας του εθνοφυλετικού προβλήματος που προέκυψε στο Μαυροβούνιο – όπου μερίδα των πιστών με την υποστήριξη της κυβέρνησης επιζητεί να ανεξαρτητοποιήσει τη Μητρόπολη Μαυροβουνίου από τη Σερβική Εκκλησία – ο πολυπράγμων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων βρήκε θαυμάσια ευκαιρία να χώσει τη μύτη του.

Πήγε να πουλήσει εκδούλευση στη Εκκλησία της Σερβίας και να την εξαναγκάσει να συμμαχήσει μαζί με τη Μόσχα για το θέμα της κανονικής (ή για να ακριβολογούμε αντικανονικής) δικαιοδοσίας της Εκκλησίας της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και σε άλλες χώρες της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και για να κατασιγάσει τις αντιδράσεις του Πατριαρχείου Σερβίας στα εθνοφυλετικά σχέδια του Πατριαρχείου Ρωσίας στη μέλλουσα να συνέλθει Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Στους άρχοντες του Μαυροβουνίου πήγε (προσέξτε!) να προσφέρει την εμπειρία της Εκκλησίας της Ρωσίας στη μετασοβιετική εποχή.

Ο έστιν μεθερμηνευόμενον. Εμείς, ως Εκκλησία της Ρωσίας, τους εξήγησε, εξακολουθούμε να διατηρούμε το Σοβιετικό imperium σε όλες τις χώρες που ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Επομένως μπορεί το Μαυροβούνιο να κέρδισε την ανεξαρτησία του έναντι της Σερβίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και εκκλησιαστικά να ανεξαρτητοποιηθεί.

Πέστε μου τώρα! Για ποιο λόγο και με ποια επιχειρήματα το Πατριαρχείο Σερβίας δεν θα υποκύψει και πάλιν στα εθνοφυλετικά παιγνίδια της Μόσχας σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως αρνήθηκε να κάνει στην Δ΄ Προσυνοδική Διάσκεψη για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, αφού αυτή αύτη η ενότητα της Εκκλησίας της Σερβίας μπορεί να διατηρηθεί, συν τοις άλλοις, και με την ισχυρή υποστήριξη του Ρωσικού κράτους και του Πατριαρχείου Ρωσίας;

Ναι μεν ο Παναγιότατος αφόρισε τον ηγέτη της ούτω καλούμενης “Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου” η κανονική δικαιοδοσία της οποίας δεν αναγνωρίζεται από καμιά – για την ώρα τουλάχιστον – Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά η άμεση αποτελεσματική – αν κρίνουμε από την απάντηση του Προέδρου του Μαυροβουνίου – παρέμβαση του Σεβασμιότατου Βολοκολάμσκ, έκλινε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ των θέσεων του Πατριαρχείου Σερβίας.

ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Την ίδια ώρα που ο Σεβασμιότατος Βολοκολάμσκ συναντήθηκε με τόσους κορυφαίους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες και πέτυχε τόσα πολλά σε τόσους τομείς, στη Ρουμανία, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο, οι αντιπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου σουλάτσαραν με τη φράγκικη κουστουμιά τους στο Βατικανό, χειροφιλούσαν τον αιρεσιάρχη της Ρώμης και έβγαζαν πανευτυχείς φωτογραφίες!!! A happy band of pilgrims!

Αλήθεια! Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στο Φανάρι που βλέπει τι γίνεται και που αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει;

Ούτε ένας;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *