Άγρια δολοφονία οικογένειας Ελληνοαμερικάνων στην Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα είχαν μαχαιρωθεί και έφεραν έντονα σημάδια βασανισμού, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες πυρπόλησαν το σπίτι προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους…

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ουάσιγκτον η στυγερή δολοφονία ζεύγους πλούσιων Ελληνοαμερικανών, του ανήλικου παιδιού τους και της οικιακής βοηθού τους, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην πολυτελή βίλα τους στο Αρλιγκτον, βορειοδυτικά της αμερικάνικης πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα θύματα είχαν μαχαιρωθεί και έφεραν έντονα σημάδια βασανισμού, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες πυρπόλησαν το σπίτι προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Νεκροί είναι ο Σάββας Σαβόπουλος, (46χρόνων), η σύζυγός του Ειμι Σαβόπουλος, (47), ο γιος τους Φίλιπ, (10), και η οικιακή βοηθός Βεραλίσια Φιγκερόα, (57).

Οι δυο κόρες του ζευγαριού, (η Αμπιγκέιλ, 19χρόνων, και η Κατερίνα, 16χρόνων) έλειπαν από το σπίτι.

Οι δράστες εικάζεται ότι ήταν γνωστοί του ζευγαριού αφού δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

Η ομηρία προκύπτει από το ηχητικό και γραπτό μήνυμα που έστειλε την προηγούμενη ημέρα ο Σάββας Σαβόπουλος στη δεύτερη οικιακή βοηθό και με το οποίο της ζητούσε να μην πάει στο σπίτι τους με την πρόφαση ότι η σύζυγός του ήταν άρρωστη.

Στην κατοχή της αστυνομίας βρίσκεται βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο φαίνεται ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το σπίτι.

Οι αρχές προσφέρουν 25.000 δολάρια σε όποιον αποκαλύψει ουσιαστικά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

Ο Ελληνοαμερικανός ήταν διευθύνων σύμβουλος στην κατασκευαστική εταιρεία American Iron Works και, όπως εκτιμάται, οι δράστες κάτι επεδίωκαν να αποσπάσουν από το θύμα τους.

Η πολυτελής βίλα στην οποία διέμεναν τα θύματα βρίσκεται στην πιο αριστοκρατική συνοικία της Ουάσιγκτον. Πρόκειται για μια από τις καλύτερα φυλασόμενες περιοχές της χώρας αφού απέναντι από το σπίτι των Ελληνοαμερικανών διαμένει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Σάββας Σαβόπουλος είναι γνωστός στους αριστοκρατικούς κύκλους της Ουάσιγκτον, είχε αναπτύξει φιλανθρωπική δραστηριότητα ενώ παλαιότερα είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο.

Ο δράστης πιθανόν να χρησιμοποίησε την Πόρσε του ζευγαριού αφού το πολυτελές αυτοκίνητο βρέθηκε και αυτό καμένο έξω από την πόλη.

Πηγή: skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *