Πώς μπορείτε να διώξετε τη μυρωδιά τσιγάρου από τα ρούχα…

Η μυρωδιά του τσιγάρου μπορεί να μην ενοχλεί τον ίδιο τον καπνιστή (που την έχει συνηθίσει), αλλά σίγουρα ενοχλεί όλους όσοι βρίσκονται γύρω του και δεν καπνίζουν…
Η νικοτίνη έχει την κακή συνήθεια να εισχωρεί στα μαλλιά, τα ρούχα και την ατμόσφαιρα και να γίνεται ιδιαιτέρως ενοχλητική.

Όπως ξέρετε, ο πιο απλός τρόπος για να διώξετε την μυρωδιά του τσιγάρου είναι να βγάλετε το ρούχο στη βεράντα να αεριστεί. Αλλά υπάρχουν φορές που κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Ορίστε τί μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις:

Βάλετε το ρούχο που μυρίζει σε μία πλαστική σακούλα και προσθέστε μέσα στη σακούλα μερικά χαρτάκια αρωματισμένα με αιθέρια έλαια. Αφήστε τα εκεί για μερικές ώρες και το ρούχο σας θα μυρίζει πολύ καλύτερα.

Για να μην «κολλάνε» τσιγαρίλα και τα άλλα ρούχα που έχετε στην ντουλάπα σας μπορείτε να βάλετε ένα-δυο ξυλάκια κανέλας ή λίγο γαρύφαλλο για να μοσχομυρίσει όλη η ντουλάπα.

Τέλος, για να διώξετε την μυρωδιά πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο βάλτε σε μία πλαστική σακούλα το ρούχο ή τα ρούχα που μυρίζουν, προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 1/2 καπάκι μαλακτικό ρούχων. Ανακινήστε τη σακούλα καλά, αφήστε τα ρούχα να μουλιάσουν για λίγη ώρα και μετά πλύντε το κανονικά στο πλυντήριο.

Υ.Γ.

Μην βάζετε ποτέ ρούχο που μυρίζει τσιγάρο στα άπλυτα, γιατί θα μυρίσουν και τα υπόλοιπα.

Αν πρόκειται για ρούχο που δεν μπορεί να πλυθεί θα πρέπει να το πάτε στο καθαριστήριο, ειδικά αν δείτε πως η μυρωδιά δεν φεύγει με το άπλωμα στη βεράντα.

Πηγή: spirossoulis.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *