Τσίπρας: Ούτε για αστείο δε θέλω να ακούω για μισθούς και συντάξεις

«Δεν υπάρχει λόγος για εκλογές ή δημοψήφισμα»

Αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα μέχρι κεραία… για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας με την κυβέρνηση να φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ωστόσο εκτιμά ότι έχει βρεθεί ήδη κοινός τόπος συνεννόησης με τους εταίρους για τις μεταρρυθμίσεις.

Μιλώντας στο «Εθνος», ο πρωθυπουργός ανοίγει πλήρως τα χαρτιά της στρατηγικής του και του «Οδικού Χάρτη» στον οποίο έχει καταλήξει, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός των τειχών, ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποικία» και ότι «δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει».

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για δυνάμεις που θα ήθελαν τη ρήξη και δημιουργούν προβλήματα, ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν δυνάμεις που απειλούν και προβοκάρουν. Σημειώνει ακόμη πως θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για πολιτική λύση έως ή κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτή την εβδομάδα.

«Το κλειδί για να γίνει ένας έντιμος συμβιβασμός είναι η αναγνώριση ότι η προηγούμενη πολιτική της ακραίας λιτότητας έχει αποτύχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν είμαστε σε θέση να πείσουμε για όλες μας τις θέσεις τους εταίρους» σημειώνει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «Δεν σας κρύβω ότι υπάρχουν δυνάμεις που θα ήθελαν τη ρήξη για να εξυπηρετηθεί η συνέχιση της λιτότητας και για αυτό τον λόγο δημιουργούν εμπόδια στην υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου».

Σχετικές με το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα στην πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και με τις καταθέσεις τονίζει «Ούτε για αστείο δεν πρέπει να ακούγονται τέτοια πράγματα» και προσθέτει πως η κυβέρνηση αξιολογεί ως πιο σημαντικές τις ανάγκες των πολιτών από τις απαιτήσεις κάποιων ακραίων εκπροσώπων των δανειστών».

«Το πρόγραμμα μας όπως παρουσιάστηκε στις προγραμματικές έχει ορίζοντα τετραετίας και θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και σημειώνει ότι η αξιολόγηση θα γίνει στο πλαίσιο των προτάσεων της ελληνικής πλευράς.

Για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τις δηλώσεις του Μ. Σουλτς που τον κάλεσε να σταματήσει τη συνεργασία αναφέρει πως: «Σε αρκετούς δεν άρεσε. Όσο για τις παραινέσεις ο κάθε ένας προτιμότερο θα ήταν να κοιτάει τα του οίκου του. Δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν».

Για το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές λέει: «Να κάνουμε εκλογές γιατί; Για να πάρουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό; Δεν υπάρχει λόγος. Να κάνουμε δημοψήφισμα για ποιο λόγο;»

Απαντώντας στο ερώτημα για όσα ανέφερε στην κεντρική επιτροπή για σενάρια συντηρητικών κύκλων περί φθοράς ΄πτώσης της κυβέρνησης τονίζει: «Πραξικοπήματα στην Ελλάδα δεν γίνονται. Τέλειωσαν μαζί με το παλάτι».

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *