Συνεχώς με το βλέμμα στην Τουρκία ο Ράμα

Το λαϊκό άσμα λέει “Από εδώ η γυναίκα μου και από δω το…
αίσθημα”, ταιριάζει όπως φαίνεται στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Η γυναίκα είναι η Ευρώπη και το αίσθημα όπως φαίνεται η Τουρκία.

Κοινές κυβερνητικές συναντήσεις, όχι μόνο με την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου που πραγματοποίησε η αλβανική κυβέρνηση ,αλλά τώρα και με τους Τούρκος, ανακοίνωσε ο ‘Έντι Ράμα, τον στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας όπως το αποκαλεί πλέον.

Ενώ δεν σώπασε ακόμα ο θόρυβος στην Αλβανία Μπλερομανίας, από την επίσκεψη του Τόνι Μπλέρ, σύμβουλος πλέον του ‘Εντι Ράμα με τη παρουσία του στο υπουργικό συμβουλίου, σήμερα, με αφορμή την επίσκεψη στα Τίρανα του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ραμα, ανακοίνωσε κοινές κυβερνητικές υπουργικές συνδιασκέψεις, μεταξύ κυβερνήσεων των δυο χωρών, Αλβανίας-Τουρκίας.

Όπως όλα δείχνουν, η “ιδέα” των κοινών κυβερνητικών συναντήσεων με τη κυβέρνηση του Κοσσυφοπέδιο και τώρα με την Τούρκικη κυβέρνηση, είναι μια καινούργια “μόδα” που “φοράει” πλέον η αλβανική κυβέρνηση. Σίγουρα δεν μπορεί να το δει κανείς ως μια καινούργια απλή ”μόδα” που διάλεξε να λανσάρει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου, μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί ως ένα βήμα προς την ενοποίηση των δύο κρατών.

Σε μια εποχή που η Αλβανία επιδιώκει να μπει στην ΕΕ και είναι κοντά στην επίτευξη του καθεστώτος υποψήφιας χώρας, πρέπει να προκαλούν εντύπωση εάν αυτές οι αποφάσεις και χειρονομίες έχουν απλός ως σκοπό να επιδείξουν τις θερμότερος σχέσεις με την αδελφική τούρκικη χώρα η αποσκοπούν σκοπιμότητες μιας “τουρκική ομπρέλας” στα Βαλκάνια.

www.himara.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *