Ανυπολόγιστες καταστροφές

Ανυπολόγιστες καταστροφές σημειώθηκαν σε αρκετές ορεινές περιοχές των Τρικάλων καθώς από το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκαν αποκομμένες από τον όγκο του νερού που έβγαλαν ποτάμια και ρέματα τα οποία υπερχείλισαν.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον οικισμό του….
Νεραιδοχωρίου, όπου πλημμύρισαν ένα κατάστημα αλλά και σπίτια, ενώ ένα σπίτι κινδυνεύει με κατάρρευση στην Αθαμανία.

Όπως είπε στο trikaladay, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρ. Μιχαλάκης, για την οικία στην Αθαμανία που βρίσκεται δίπλα σε ρέμα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και γίνονται προσπάθειες για την αντιστήριξη, ώστε να μην καταρρεύσει.

Αρκετά προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα χωριά, όπως Κρανιά,, Παλαιοχώρι, Καλλιρόη και Παχτούρι.

Αρκετοί Τρικαλινοί που έχουν σπίτια στα παραπάνω χωριά σπεύδουν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται, αφού σε ορισμένα απ΄αυτά έχουν σπάσει και οι σωλήνες του δικτύου ύδρευσης.

”Χάος” και στην Τρίπολη

Μιάμιση ώρα βροχόπτωσης ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί χάος σε πολλά σημεία της Τρίπολης. Τόσο στο δυτικό τμήμα, στο κέντρο και στον ανατολικό τομέα της πόλης, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, προκαλώντας προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται στην Μαινάλου, στην περιοχή του 11ου Συντάγματος, στην Καραϊσκάκη στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο και στη λεωφόρο Αλεξάνδρου Σούτσου κοντά στον σταθμό του τρένου.

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σε πολλά σημεία της Τρίπολης και ειδικότερα στην περιοχή του νοσοκομείου, Σέχι, στην περιοχή του Συντάγματος και σε τμήμα του κέντρου της πόλης. Συνεργεία της ΔΕΗ πραγματοποίησαν επιθεώρηση προκειμένου να διορθώσουν τη βλάβη και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίδια σημεία είχαν πλημμυρίσει και πέρσι, όμως το πάθημα δεν έγινε μάθημα και καμιά παρέμβαση δεν έγινε για να μην προκληθούν τα ίδια προβλήματα.

Έντονες βροχοπτώσεις και καταστροφές στα Ιωάννινα

Το νομό Ιωαννίνων έπληξαν έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα η πυροσβεστική να έχει δεχθεί τριάντα κλήσεις για άντληση υδάτων στα Γιάννενα.

Στο χωριό Μηλιά ξεχείλισε το ποτάμι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο χωριό Γρεβενίτης, όπου ξεχείλισε χείμαρρος, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ένα ιχθυοτροφείο με πέντε τόνους πέστροφες και μία στάνη με αποτέλεσμα να πνιγούν 14 κατσίκια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *