Ζητούν ελεύθερους χώρους για τη διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

Την έγκριση χρήσης ελεύθερων χώρων στον δήμο Θεσσαλονίκης για την διεξαγωγή δράσεων διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, ώστε να μην
υπάρχουν παρενοχλήσεις από την Ελληνική Αστυνομία και τη δημοτική αστυνομία, ζήτησαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων Κέντρου και του «Ανοιχτού Δικτύου απευθείας διάθεσης προϊόντων στη Θεσσαλονίκη”.

 Όπως τόνισαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, με τις εκατοντάδες αντίστοιχες δράσεις που πραγματοποιούνται πανελλαδικά καλύπτονται πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και επιδιώκεται διαμόρφωση δίκαιης τιμής των προϊόντων, ώστε να διασφαλίζεται αξιοπρεπής διαβίωση παραγωγών, εργαζόμενων και καταναλωτών.

 Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Κατοίκων Κέντρου και του “Ανοιχτού Δικτύου απευθείας διάθεσης προϊόντων στη Θεσσαλονίκη” υπογράμμισαν ότι «τον τελευταίο μήνα έχουν πυκνώσει οι εμφανίσεις της δημοτικής αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας στις δράσεις του κινήματος χωρίς μεσάζοντες», ότι υπήρξαν συγκεκριμένα περιστατικά στη Θέρμη, στη Σχολή Τυφλών και στο κέντρο και ότι ενημέρωσαν για τις θέσεις τους το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

 «Είμαστε μία ανοιχτή ομάδα ενεργών πολιτών που συναντηθήκαμε πριν από ένα χρόνο με αφορμή το παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ και αποφασίσαμε να δράσουμε από κοινού για να αλλάξουμε την κατάσταση» τόνισε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων Κέντρου Μαίρη Αρβανιτίδου, τονίζοντας ότι στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιεί η Επιτροπή εντάσσεται η άμεση διάθεση προϊόντων.

 Ο Γιώργος Καστάνης από το “Ανοιχτό Δίκτυο απευθείας Διάθεσης Προϊόντων στη Θεσσαλονίκη” τόνισε ότι συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, μεμονωμένοι παραγωγοί και ομάδες παραγωγών έχουν καταλήξει σε γενική συμφωνία αρχών, ώστε να επιτύχουν στο μέλλον τη δικτύωσή τους και τη συνεργασία στο ζήτημα της παραγωγής και της διανομής προϊόντων.

 «Η άμεση διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες ξεκίνησε θέλοντας να επαναφέρει τις τιμές αγροτικών προϊόντων σε λογικά επίπεδα. Αυτό ενδεχομένως να το έχει επιτύχει σε πρώτη φάση. Δεν θα μπορέσει όμως να αποτελέσει θεσμό για την κοινωνία, αν δεν έχει συγκεκριμένη στόχευση» τόνισε ο Ευθύμιος Καραστάθης, μέλος της ομάδας παραγωγών Αγίου Γεωργίου Γρεβενών που συμμετέχει στο Ανοιχτό Δίκτυο.

zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *