Κλινικά νεκρός ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης

Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του εμφάνισε ο άτυχος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ, Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, που νοσηλεύεται σε κώμα από την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο του Μπιντγκός….
 Οι γιατροί ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης (11/6) ότι θεωρείται κλινικά νεκρός και είναι υποχρεωμένοι, από τη νομοθεσία της Πολωνίας, να τερματίσουν εντός της ημέρας τη μηχανική υποστήριξη που τον κρατάει ακόμα στη ζωή. Προσπάθεια της συζύγου του να μεταφερθεί στην Ελλάδα, ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα επιβίωσής του.

Μίε εβδομάδα σε κώμα συμπλήρωσε ο 37χρονος πρωταθλητής μας, εμφανίζοντας διαδοχικά αιματώματα στον εγκέφαλο, καθώς προσβλήθηκε από ραγδαίας μορφής λευχαιμία, που έχει φέρει σε αδιέξοδο όσους γιατρούς προσπάθησαν, με διάφορες μεθόδους, να τον κάνουν να ανακάμψει. Μόνο προσωρινή ήταν η αντίδραση του οργανισμού του σε ένα φάρμακο που του χορηγήθηκε, ενώ η περίπτωση να εγχειριστεί εγκαταλείφηκε νωρίς, λόγω των πολλών επιπλοκών που πιθανολογήθηκαν.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι γιατροί ανακοίνωσαν στη σύζυγο του Κιλιγκαρίδη ότι ο Ανδρέας θεωρείται “κλινικά νεκρός”, και πρόκειται να συσκεφθούν, τις επόμενες ώρες, με γνώμονα τον πολωνικό νόμο, που ορίζει αποσύνδεση του ασθενή από τη μηχανική υποστήριξη, σε περιπτώσεις που θεωρούνται μη αναστρέψιμες. Η γυναίκα του καταβάλει προσπάθεια να καθυστερήσει αυτή η διαδικασία, και στη συνέχεια να της επιτραπεί να μεταφέρει άμεσα τον άνθρωπό της στην Ελλάδα, με την ελπίδα να συμβεί κάποιο “θαύμα”, και ο Ανδρέας να κρατηθεί στη ζωή.

enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *