Το προσχέδιο του «μεγάλου» διαγωνισμού για το Μακεδονία Παλλάς

του Αλέξη Μητάκη

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το προσχέδιο του τεύχους προκήρυξης του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση, με ταυτόχρονη αναβάθμιση, του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, διάρκειας 30 ετών, με…..
δυνατότητα 10ετούς παράτασης.
Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στόχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια μίσθωση του Μακεδονία Παλλάς να βγει στον αέρα περί τα τέλη Ιουνίου. Ως γνωστόν, μέχρι τις 04 Μαρτίου 2014 διαχειριστής του ξενοδοχείου – συμβόλοτ της Θεσσαλανίκης είναι η White & Black του Ιβάν Σαββίδη.
Για να δείτε ολόκληρο το προσχέδιο του διαγωνισμού πατήστε εδώ, ενώ, πρέπει να σημειωθεί, ότι οι αναγραφόμενοι όροι δεν είναι οι οριστικοί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους στο e-mail: [email protected]
Ελάχιστο μίσθωμα
Σύμφωνα με το τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού που τίθεται προς διαβούλευση, το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβάλλει ο μισθωτής, θα αποτελεί το αντικείμενο της Δεσμευτικής Οικονομικής Προσφοράς και θα περιλαμβάνει το μηνιαίο μίσθωμα και το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης της αναδόχου εταιρείας.

Το μίσθωμα, που σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 137.500 ευρώ, θα καταβάλλεται μέσα σε τρεις ημέρες από την έναρξη του μήνα σε τραπεζικό λογαριασμό του εκμισθωτή. Στη διάρκεια των δύο πρώτων ετών της μίσθωσης, λόγω της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, θα καταβάλλονται τα 2/3 του μισθώματος. Το μίσθωμα, μετά το πέρας των δύο ετών, θα καταβάλλεται ολόκληρο ακόμη και αν ο ανάδοχος δεν έχει ολοκληρώσει το επενδυτικό του πρόγραμμα.
Ποσοστό που θα λαμβάνει το ΙΚΑ επί του τζίρου
Το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, που θα πρέπει να καταβάλλει ο μισθωτής, ορίζεται ως εξής:

– 12% επί του κύκλου εργασιών από 7 έως 11 εκατ. ευρώ
– 10% επί του κύκλου εργασιών από 11 έως 15 εκατ. ευρώ
– 8% επί του κύκλου εργασιών άνω των 15 εκατ. ευρώ
Όρος η συνεχής πενταετής εμπειρία
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο υποψήφιος θα πρέπει τα τελευταία 5 χρόνια να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδίκευση στη λειτουργία και διαχείριση τουλάχιστον μίας ξενοδοχειακής υποδομής, δυναμικότητας άνω των 200 δωματίων, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό
Επιπλέον, ο διαχειριστής του ξενοδοχείου, σε κάθε περίπτωση, (είτε είναι νομικό πρόσωπο που συμμετέχει αυτοτελώς, είτε είναι νομικό πρόσωπο που συμμετέχει ως μέλος ένωσης προσώπων ή κοινοπραξίας, είτε είναι νομικό πρόσωπο που συνεργάζεται με την ένωση ή με μέλος της ένωσης προσώπων), πρέπει να παρουσιάσει αποδεδειγμένη εμπειρία στη λειτουργία και διαχείριση ξενοδοχειακών υποδομών 4 ή 5 αστέρων που να έχουν μέσο όρο κύκλο εργασιών άνω των 10 εκατ. ευρώ για την τελευταία πενταετία (2008-2012).
Ακόμη, σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι Ένωση ή Κοινοπραξία, θα πρέπει τουλάχιστον ένα μέλος / ή και συνεργαζόμενο νομικό πρόσωπο να καλύπτει το σύνολο των κριτηρίων αυτών.
Επιπλέον, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει σύνολο ιδίων κεφαλαίων τελευταίας χρήσης τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *