Από υποσιτισμό πεθαίνουν πολίτες στη Συρία

Χιλιάδες είναι οι πολίτες στη Συρία -πλησίον της Δαμασκού- που υφίστανται για τρίτο πλέον συνεχή μήνα υποσιτισμό, λόγω της…

ασφυκτικής πολιορκίας της περιοχής τους από τις φίλα προσκείμενες στο συριακό καθεστώς δυνάμεις, αναφέρουν σήμερα ακτιβιστές. Συγκεκριμένα, αναφέρονται στους τουλάχιστον 15.000 χιλιάδες κατοίκους της ανατολικής Γούτα, που η περιοχή τους πολιορκείται στενά, πλέον, 65 μερόνυκτα.

Οι ακτιβιστές αυτοί ανέφεραν ότι στα χωριά της ανωτέρω περιοχής παρατηρούνται κραυγαλέες ελλείψεις και ψωμιού και κονσερβών, τις τελευταίες 30 μέρες.

«Μας απομένει, μόνον, να παρατηρούμε τους ανθρώπους να πεθαίνουν» από υποσιτισμό, αναφέρουν οι Τοπικές Επιτροπές για τον συντονισμό. Απελπισμένο αγώνα, στο μεταξύ, δίνουν οι γονείς, να τραφούν κατ’ελάχιστον τουλάχιστον τα παιδιά τους.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν στήσει πολυάριθμα οδικά σημεία ελέγχου στην ανατολική Γούτα ενώ επιπλέον γίνονται περιοδικώς και βομβαρδισμοί, κάνοντας απρόσιτη όλη αυτήν περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα στις εφοδιοπομπές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *