Βενεζουέλα: Το Καράκας δημοσιοποίησε φωτογραφίες του Τσάβες που αναπνέει με τραχειοσωλήνα

Μετά από περισσότερο από δύο μήνες απουσίας και σιωπής, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες επανεμφανίστηκε σήμερα σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την κυβέρνηση και τον δείχνουν χαμογελαστό στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο…
της Αβάνας, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στις 11 Δεκεμβρίου.

Σε μια σύντομη ανακοίνωση πριν από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών ο υπουργός Επικοινωνίας Ερνέστο Βιγιέγκας δήλωσε ότι μετά από τη λοίμωξη του αναπνευστικού που υπέστη μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε ο Τσάβες εξακολουθεί να πάσχει από αναπνευστική ανεπάρκεια και αναπνέει “με τραχειοσωλήνα, που τον εμποδίζει προσωρινά στην ομιλία”.

“Η ιατρική ομάδα του χορηγεί ισχυρή αντιβίωση για τη λοίμωξη, και δεν αποκλείει να υπάρξουν επιπλοκές”, πρόσθεσε ο υπουργός διευκρινίζοντας ότι “έχει τις αισθήσεις του” και πλήρη “πνευματική διαύγεια”.

Στις φωτογραφίες αυτές, η γωνία λήψης και το σηκωμένο κολάρο του ενδύματος του προέδρου δεν επιτρέπουν να διαπιστωθεί αν ο Τσάβες είναι συνδεδεμένος ή όχι με αναπνευστήρα.

Οι τέσσερις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημόσια τηλεόραση VTV από τον υπουργό Επιστημών και γαμβρό του προέδρου, Χόρχε Αρεάσα, δείχνουν τον πρόεδρο χαμογελαστό ξαπλωμένο στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο ενώ δίπλα του βρίσκονται δύο από τις κόρες της, η Ρόζα Βιρχίνια και η Μαρία Γκαμπριέλα που επίσης είναι χαμογελαστές.

Σε μια από αυτές τις τέσσερις φωτογραφίες, ο πρόεδρος εικονίζεται να διαβάζει το φύλλο της Πέμπτης της κουβανικής κυβερνητικής εφημερίδας Granma.

Αυτές οι εικόνες “μας ηρεμούν”, διαβεβαίωσε ο Αρεάσα, του οποίου το μήνυμα μεταδόθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Χθες Πέμπτη, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο κυβερνήτης Ενρίκε Καπρίλες, κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι “ψεύδεται” για την υγεία του προέδρου, εκτιμώντας ότι σίγουρα δεν είναι σε θέση να μιλήσει ή να υπογράψει διατάγματα, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των υπουργών του.

Σήμερα μάλιστα ειρωνεύτηκε στον λογαριασμό του στο Twitter τους “ψεύτες”, που δήλωναν νωρίτερα ότι ο Τσάβες θα μπορούσε να μιλήσει, και στη συνέχεια ανακάλεσαν στα μμε της χώρας.

Μετά από μια περίοδο σχετικής αισιοδοξίας για την υγεία του προέδρου, ο αντιπρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αναβίωσε την Τετάρτη την αβεβαιότητα αναφερόμενος σε “πολύπλοκες και δύσκολες” συμπληρωματικές θεραπείες για τον Τσάβες.

Πηγή: kerdos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *