Η παχυσαρκία κουφαίνει τους εφήβους

Σύμφωνα με μία καινούρια μελέτη πάνω σε 1500 εφήβους οι παχύσαρκοι έφηβοι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα ακοής από ότι οι έφηβοι με κανονικό βάρος.

“Αυτή είναι η πρώτη δημοσιευμένη έρευνα που δείχνει ότι η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακοής στους εφήβους», είπε ο Anil K. Lalwani, βασικός συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο Columbia University.

Η ερευνητική ομάδα βρήκε ότι η εφηβική παχυσαρκία αυξάνει τη πιθανότητα για νευροαισθητήρια απώλεια ακοής σε όλες τις συχνότητες, μία ασθένεια που προκαλείτε από βλάβη στα τριχοειδή κύτταρα στο εσωτερικό του αυτιού στην οποία οι ασθενείς αδυνατούν να ακούσουν ήχους από 2000 Hz και δυσκολεύονται όταν βρίσκονται σε μεγάλες ομάδες ή θορυβώδη μέρη. Συγκεκριμένα, το 15.16 % των παχύσαρκων εφήβων εμφανίζει το πρόβλημα αυτό όταν το αντίστοιχο ποσοστό για στους μη-παχύσαρκους είναι 7,89 %.

“Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 80 % των εφήβων με απώλεια ακοής δεν έχουν επίγνωση του προβλήματος. Αυτό καθιστά αναγκαίο οι έφηβοι με παχυσαρκία να περνάνε από τακτικό έλεγχο ακοής, ώστε να έχουν και τη κατάλληλη αντιμετώπιση. “ είπε ο Δρ Lalwani.

Αν και τα ακριβή αίτια παραμένουν άγνωστα, ο Dr. Lalwani και η ομάδα του υποθέτουν ότι η παχυσαρκία προκαλεί χρόνια φλεγμονή στη περιοχή του αυτιού, που με τη σειρά της προκαλεί απώλεια ακοής.

“Η μελέτη μας έρχεται να προσθέσει μία νέα, άγνωστη ως τώρα παρενέργεια της παχυσαρκίας.” είπε ο Δρ Lalwani

Πηγή: Adinatisma.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *