Άγραφοι Ελληνικοί νόμοι στο εξωτερικό

Τελικά τι ισχύει στην “ξενιτιά”;


Βουρή Ελενα

Όταν ήρθα στη Γερμανία μου έλεγαν “μακρυά από Έλληνες”, και σκεφτόμουν πως γίνετε μακρυά από πατριώτες σου,από ανθρώπους που έφυγαν κ εκείνοι από τον τόπο τους,που κ εκείνοι έζησαν δύσκολα,δεν ήξεραν τη γλώσσα ,δεν ήξεραν πως να κινηθούν κ τι να κάνουν!Και όμως αυτοί οι άνθρωποι ξέχασαν από που ξεκίνησαν και μπροστά στο ΜΕΓΑ ΤΡΑΝΟ ΘΕΟ ΧΡΗΜΑ δε λογαριάζουν τίποτα!…

Άνθρωποι που λένε ότι η Ελλάδα τους έδιωξε πριν από 25-30 χρόνια ,άνθρωποι που λένε ότι νοσταλγούν την πατρίδα τους αλλά δε ΄χανουν ευκαιρία να τη σπιλώσουν με την πρώτη ευκαιρία διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει κράτος γιατί η λαμογιά καλύπεται!

Θα σκεφτείτε (κ με το δίκιο σας), πως για αυτόν το μέγα Θεό φύγαμε από τη πατρίδα μας!Εν μέρη σωστά!Μα περισσότερο φύγαμε για μια αξιοπρεπή ζωή! Το θέμα της αξιοπρεπούς ζωής ανά άνθρωπο διαφέρει! Για μένα αξιοπρεπή ζωή είναι να εργάζομαι να έχω το σπίτι μου συνεπώς και το αντίτιμο του να έχω την υγεία μου εξασφαλισμένη από το κράτος.Για άλλους η αξιοπρεπή ζωή είναι η πολυτέλεια!

Ερχόμενη λοιπόν στη Γερμανία που θα απευθυνθώ για να βρω δουλειά;;;;ΣΕ ΈΛΛΗΝΕΣ “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ!” μιας κ δε ξέρω τη γλώσσα! ΔΥΣΚΟΛΑ να στεριώσει κάποιος εύκολα σε μια δουλειά πόσο μάλλον σε ΈΛΛΗΝΑ!

Όσο περισσότερο ζεις σε ένα κράτος ξένο μαθαίνεις κ τους νόμους του!

ΛΟΙΠΌΝ για να εργαστεί κάποιος πρέπει ΠΡΩΤΑ να ασφαλιστεί κ μετά να εργαστεί!Μετά από Τρεις συνεχόμενους μήνες εργασίας στον ίδιο εργοδότη έχει δικαίωμα να ενοικιάσει σπίτι αφού προσκομίσει εκκαθαριστικό μισθοδοσίας!
Όλα αυτά βέβαια εφόσον έχουν γίνει από τον εργοδότη!Όταν ο εργοδότης παριστάνει τον τουρίστα κ εργάζεσαι στο μαγαζί του και δεν έχει καν δηλωμένο τον εργαζόμενο τι γίνετε;Τι γίνετε όταν ο εργαζόμενος χρειαστεί ιατρική συμβουλή;Ο εργοδότης παραμένει τουρίστας κ αυτό γιατί ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ του εργαζομένου κ στο γεγονός ότι δε γνωρίζει την γλώσσα οπότε καταγγελία δε θα μπορέσει να του κάνει!

Κατά τ’άλλα η φράση των Ελλήνων επιχειρηματιών του εξωτερικού “Εδώ είναι Γερμανία δεν είναι Ελλάδα” έχει γίνει καραμέλα!Αφού λοιπόν ΕΔΩ είναι Γερμανία κ δεν είναι Ελλάδα που είναι τα δικαιώματα του εργαζόμενου;Που είναι η ασφάλεια του, οι υπερωρίες που δουλεύει;

Όταν λέτε “Εδώ είναι Γερμανία δεν είναι Ελλάδα” να φροντίζετε να πληρείτε τις προϋποθέσεις γιατί μπορεί ΕΔΩ να είναι ΓΕΡΜΑΝΊΑ αλλά ακολουθείτε Ελληνικούς ΆΓΡΑΦΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!

Και αυτό για να βγάλετε περισσότερα χρήματα!Εμείς γιατί ξενιτευτήκαμε;Να ζήσουμε με αξιοπρέπεια την οποία μας στερείτε! Ήρθαμε να δουλέψουμε κ απαιτούμε να μας συμπεριφέρεστε ανάλογα!

Και οχι τίποτα άλλο ΕΣΕΙΣ είστε η μεγαλύτερη ντροπή της Ελλάδος γιατί ξεχνάτε!
Υπάρχουν κ οι εξαιρέσεις αλλά βλέπετε η πλειοψηφία στιγματίζει…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *