Κεφαλονιά, το νησί της πασαρέλας…

Σαν δεν ντρεπόμαστε !!! 
Χρειάστηκαν δέκα μέρες να κριθεί η Κεφαλονιά σεισμόπληκτη περιοχή και φανταστείτε ότι και καταστροφές υπήρχαν και εγκλωβισμοί και…
τραυματισμοί και η γη άνοιξε στα δύο και λιμάνια καταστράφηκαν και οικισμοί εκκενώθηκαν.


Της Μαρίας Γιαχνάκη/ briefingnews

Καμιά φορά δεν είναι σωστό να γκρινιάζουμε όταν έχουμε τόσο μεγάλα προβλήματα αλλά όταν βλέπεις ότι ακόμη και σε θέματα φυσικών καταστροφών, οι κυβερνώντες αργούν να αποφασίσουν τα αυτονόητα δεν μπορείς να μην το σχολιάσεις.

Παρακολουθούσα με προσοχή αυτές τις μέρες τις εξελίξεις στην Κεφαλονιά λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας και της δυσκολίας αντιμετώπισης των προβλημάτων από τους ίδιους τους κατοίκους αλλά και γιατί όλοι πρέπει να έχουμε το μυαλό μας εκεί που ο κόσμος δοκιμάζεται.

Σήμερα μετά από τόσες μέρες έχω να σημειώσω ότι καταρχήν έγινε η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά εξέδρα των εκλογών που έρχονται και τρανταχτή απόδειξη ότι ως κράτος δεν έχουμε καμία εσωτερική πολιτική. Μόνο μπαλωθιές στον αέρα παίζουμε όπως λένε και στην Κρήτη.

Τι εξυπηρέτησε το γεγονός ότι επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά η κυρία Κεφαλογιάννη ο κύριος Δένδιας ο κύριος Γεωργιάδης ο κύριος Αρβανιτόπουλος ο κύριος Χρυσοχοϊδης κλιμάκιο του υπουργείου πολιτισμού κλιμάκιο του Σύριζα ;

Τίποτα δεν εξυπηρέτησε αντιθέτως κόστισε . Έξοδα έκαναν μόνο και πασαρέλα . Αυτό έκαναν.

Διότι και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα κονδύλια που θα δώσουν και για τους οικισμούς που θα κάνουν για τους σεισμόπληκτους θέλουν χρόνο και αμφιβάλω για το αν θα γίνουν ποτέ . Εδώ θα είμαστε και θα δούμε όλοι μας . Το θέμα είναι ότι αντί να γίνει αυτή η απίστευτη πασαρέλα θα έπρεπε να πάει στο νησί μόνο ένα κλιμάκιο αρμοδίων που να εκπροσωπεί την κυβέρνηση και να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στους κατοίκους και να ενημερώνει και τους υπουργούς.

Βέβαια αν δεν είχαμε εκλογές σε λίγο καιρό να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα άφηνε την ηρεμία του να πάει στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά.

Και η εκκλησία καλά θα κάνει να αφήσει τις δημόσιες σχέσεις και να δώσει αρκετό φαγητό στον κόσμο και ότι άλλο χρειαστεί. Εξάλλου τόσα χρήματα της δίνουν γι αυτούς τους σκοπούς και μην ξεχνάμε και τα λεφτά που δίνει το Βατοπαίδι εξαιτίας του οποίου σήμερα δεν έχουν πεθάνει από την πείνα τόσοι άνθρωποι και ας το κρύβουν οι περισσότεροι .

Από την άλλη πλευρά ακούσαμε και τον δήμαρχο στο τηλέφωνο σε τηλεοπτικό σταθμό να είναι περήφανος που στο νησί του καταφθάνουν υπουργοί και από την χαρά του, τους αποκαλoύσε και με τα μικρά τους ονόματα για να δείξει κι εκείνος μέρος του συστήματος.

Τελικά όποιος κάτσει σε καρέκλα μεταλλάσετε αυτό είναι το μόνο σίγουρο . Αν σε αυτήν την χώρα κάποια μέρα αποφασίσουμε να πάρουμε σοβαρά το ρόλο μας ως υπουργοί ως δήμαρχοι και ως πολίτες τότε θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τα πράγματα πιο ουσιαστικά και πιο αποτελεσματικά.

Αλλιώς θα καβαλάμε τα υπουργικά αεροσκάφη και θα κάνουμε βόλτα εντός κι εκτός των τειχών. Φαίνεται ότι τον Γιώργο Παπανδρέου πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν που με ψύλλου πήδημα έπαιρνε το αεροπλάνο και πήγαινε…πήγαινε…πήγαινε…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *