ΣΚΟΠΙΑ, Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ

Στην διαφορά μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, ενώ η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα Ιστορικά, πολιτισμικά και εθνολογικά, εμείς είμαστε οι ενδοτικοί και προς ημάς δυστυχώς ενασκείται πάντα η πίεση…
Δηλαδή! ν’ απαρνηθούμε την Ιστορία μας, για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα των ισχυρών, ε! αυτό δεν πρέπει να γίνει και εάν οι πολιτικοί μας ενδώσουν στο θέμα της Μακεδονίας αυτό θα είναι μια αυτοχειρία της ιστορικής ύπαρξής μας.
Κάναμε πολλά λάθη στο παρελθόν και το βασικό από αυτά ήταν που συμφωνήσαμε χωρίς επίλυση του ονόματος, να μπει στο Ο.Η.Ε. το κράτος των Σκοπίων με το προσωρινό όνομα FYROM.
Τότε, εάν θυμάστε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, εξωτερικών υποθέσεων του Κογκρέσου των Η.Π.Α. Lee Hamilton είπε σε συνέντευξη του Μιχάλη Ιγνατίου της «ΠΡΩΙΝΗΣ» της Ν. Υόρκης: «…συμβιβαστήκατε αστραπιαία και δεν προλάβαμε να σας βοηθήσουμε. Μας αφήσατε έκθετους με την γρήγορη υποχώρησή σας».
Να μην κάνουμε άλλα λάθη, ποτέ δεν είναι αργά, είναι απαράδεκτο το κράτος των Σκοπίων, το γνωστό αυτό Τιτόνειο Δημιούργημα χωρίς να έχει σχέση Ιστορική, Εθνολογική, ακόμη και γεωγραφική πλην μικράς περιοχής, χωρίς κανένα έρεισμα, να οικειοποιείται Ελληνικής Επικράτειας όνομα και να είναι ανένδοτο και εμείς να το εκλιπαρούμε να κάμει κάποιες υποχωρήσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο για τον Ελληνικό λαό, το φιλότιμό του και την ιστορία του.
Το Όνομα Μακεδονία δεν είναι διαπραγματεύσιμο και δεν μοιράζεται με κανέναν, ξέρουμε όλοι αυτή είναι η θέληση του υπερήφανου Ελληνικού λαού και Εσείς οι πολιτικοί που υπηρετείτε αυτόν, θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν, αντί πάσης θυσίας.
Πληροφορηθήκαμε ακόμη, ότι το Κράτος των Σκοπίων εκβίαζε στο παρελθόν την Ελλάδα με δώδεκα αντίποινα σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάς χρησιμοποιήσει «ΒΕΤΟ» για την είσοδο αυτού στο ΝΑΤΟ. Βλέπετε, που φθάσαμε με την ενδοτικότητά μας, να μας εκβιάζει το συνονθύλευμα αυτό των εθνοτήτων και μάλιστα έχοντας πέρα ως πέρα άδικο.
Παρόλα αυτά η πολιτική ομοψυχία, αυτή η κορυφαία πολιτική πράξη και η σθεναρά θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης δικαίωσε τότε τις Ελληνικές θέσεις στην σύνοδο του Βουκουρεστίου. Όμως μη σταματάτε και αναπαυτείτε στις δάφνες του Βουκουρεστίου, χρειάζεται συνέχεια. Με την στάση μας, πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν, ότι δεν θα υπάρξει Ελληνική Κυβέρνηση που θα υπογράψει και θα δεχθεί, όνομα σύνθετο η απλό που να περιέχει το όνομα <<Μακεδονία>>, αγνοώντας την Ελληνική ιστορία και ποδοπατώντας το εθνικό φιλότιμο του Ελληνικού Λαού.
Αναπτύξατε δυναμική και συμπλέουσα κοινή εθνική πολιτική όλων των κομμάτων. Ενημερώσατε τα Κράτη για την, Ιστορικά, πολιτισμικά και εθνολογικά, Ελληνική Μακεδονία, επαναφέρατε τις Ένοπλες Δυνάμεις στην Ιστορική αποστολή των και σφυρηλατήστε το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων. Τότε! μόνο θα μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει.
Λέει o Δημοσθένης από τα βάθη της ιστορίας μας :
«Δυο πράγματα πρέπει να διακρίνουν τον τίμιο πολίτη: το εν είναι, όταν ευρίσκεται στην εξουσία, να διατηρεί την δόξα και την υπεροχή της πατρίδος του· το έτερον είναι ότι ανά πάσα στιγμή, εις οιανδήποτε πράξη της ζωής του, να φροντίζει για το Καλό της πατρίδος του» ( Δημηγορία περί του Στεφάνου).

roykoymoykoy.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *